avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitatile se sterg integral ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitatile se sterg integral ?

Buna ziua
Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse integral,sau numai cele inregistrate in perioada cat legea este valabila.Va rog sa-mi raspundeti concret,fara a face trimitere la lege(pe care am citit-o si rascitit-o dar nu am inteles ).

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:48, 20 Aprilie 2011
Si daca o sa va raspundem noi o sa intelegeti? Si sunteti sigur ca raspunsul nostru este corect? Ca aici se exprima o multime de oameni cu idei diferite.....

Exprimarea in lege este simpla: platesti in rastimpul de 1 an de la 20.iulie 2010 la 20 iulie 2011 trebuie sa fii scutit de penalizari, Care penalizari? Pai in lege scrie ceva de care penalizari? Scrie de penalizari, adica de toate.
Ceea ce nu vor administratorii si presedintii de asociatii sa inteleaga, pentru ca nu au chef sa renunte la niste bani care vin din aceste penalizari...este scopul acestei legi...si anume acela de a-i face pe restantieri sa plateasca datoriile si vor fi rasplatiti cu scutirea penalizarilor.
Poate fi si masura sociala, dar in acelasi timp este si o masura de a fluidiza cashurile asociatiei (prin infuzie de bani de la restantele de baza) si a le indrepta catre restantele la furnizorii de utilitati (in mare parte furnizorii de agent termic), pentru ca si acestia la randul lor sa se deblocheze economic.

Ce nu inteleg furnizorii de utilitati sa faca? Este ca nu vor sa absolve asociatiile de proprietari de penalizarile celor care beneficiaza de aceasta lege. De ce? Pentru ca ei, furnizorii nu au un algorirm clar de a verifica ca aceste calcule aplicate de administratori sunt corecte. Deci ei, furnizorii nu vor sa aplice legea.
Dar asociatia ar putea sa va scuteasca de penalizarile care ii revin ei.
Depinde foarte mult de contabilitatea asociatiei din care faceti parte si ce fel de penalizari calculeaza: ale asociatiei comune cu furnizorii sau numai ale furnizorilor (?)

Stimata Doamna,
Sincer,mi-as fi dorit un raspuns concret,de genul da sau nu,decat sa-mi fi tinut acea predica.Sotia este administratora la bloc,unde avem(ca peste tot)restantieri.O parte din acestia si-au exprimat dorinta de a achita integral restantele si dorim sa clarificam, o data pentru totdeauna ,aceasta dilema.Facturile sunt platite la zi si nu avem penalitati din partea furnizorilor.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
ovi47, utilizator
Daca spuneati chestiunile astea de prima data si nu ne expediati cu o intrebare generala, atunci nu va mai tineam nicio predica inutila si va spuneam:
- de penalizari sunt scutiti restantierii care-si achita integral restantele si despre acest lucru trebuie sa stie in primul rand comitetul executiv si presedintele asociatiei care sa si dea dispozitie administratorului sa se conformeze legii.

Scuze pentru ca v-ati pierdut vremea pe-aici prin forum, dar ma gandeam ca un om care nu intelege un text scris are nevoie de niste explicatii mai largi.:bow:
Va multumesc,dar dorim sa fim siguri ca aplicam corect legea si pentru a nu fi acuzati mai tarziu de abuz.
Aveti grija si la conditiile scutirii de penalizari, ca acolo chiar s-ar putea face abuzuri, prin interpretari si mofturi ca dovezile nu sunt bune...sau invers, sa vi se aduca fel si fel de prostii semnate si stampilate in fals.

Alte discuții în legătură

Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)
Nelamurire -legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor carmee carmee Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in ... (vezi toată discuția)