avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - Legea 175/2010?

buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se poate aplica acea lege de stergere a restantelor daca se platesc penalizarile?datoria e de 2000 si penalizari de 7000.daca da cui trebuie sa ma dresez si ce acte sunt necesare?va multumesc mult de tot,o seara buna
Legea nu prevede indeplinirea cumulativa a conditiilor :
- Proprietariii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari pana la termenul legal
- familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.

TRebuie sa va achitati restantele anterior datei de 21.06.2011 si sa solicitati in scris asociatiei anularea penalitatilor percepute de asociatie pentru perioada 23.07.2010 - 22.07.2011. Am trecut termenul de 21.06.2011 ca sa va puteti incadra in termenul general al legii.
De asemenea trebuie sa solicitati asociatiei sa intreprinda demersurile necesare catre furnizorii de utilitati pentru anularea penalitatilor aferente perioadei 23.07.2010-22.07.2011.
Va recomand sa solicitati ANRSC si primariei in raza caruia se afla imobilul dvs. clarificari cu privire la aplicarea legii in cazul dumneavoastra si la modul in care se vor anula penalitatile percepute de furnizori.
In caz de nereusita, va ramane calea de atac in instanta....


Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
eliasav, utilizator
Daca acesta are in prezent o restanta de 2.000 de lei si penalitati in valoare de 7.000 lei i vor fi anulate penalitatile aferente celor 2.000 lei , dupa achitarea debitului , nu intreaga penalitate .
Iar la randul sau administratorul ar trebui sa faca descarcare de gestiune penalitatile sterse conformei legi .
Ati luat in calcul si faptul ca de-a lungul timpului a avut restante penalizabile de foarte multi bani din care a platit o parte din care au ramas acesti 2000 lei, dar din penalizari nu a platit niciodata? In cazul acesta de ce nu s-ar pretinde toata suma penalizarilor?
As ruga pe cei cu experinta de pe acest forum sa faca abstractie de parerea proprie sa faca un gest de bun samaritean:
Sa ne explice si noua pasii ce trebuie facuti pas cu pas pt a beneficia de aceasta lege 175 ,just in case . Indiferent ca e promulgata si neluata inseama in mod intentionat sau alte balarii plasate de furnizori,buni platnici, etc,etc.:).Ba nu e corect facuta , ba nu sunt norme, ba e evaziva asupra carei perioade. Asta o stabilesc altii nu furnizorii sau noi...judecata!

Zic asta pt ca poate unii vor sa forteze aplicarea legii, indiferent de parerea administratorilor,furnizorilor.Este o lege PROMULGATA si buna sau rea trebuie aplicata ,nu refuzata pe baza analizei particulare a oricarui individ apsupra justetei aplicarii ei.Timpul trece si se pare a exact asta se doreste de catre furnizori:"Cainii latra ,ursul merge"
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
constantin p, utilizator
Faceti o solicitare scrisa adresata presedintelui asociatiei in care cereti sa fiti scutit de penalizarile datorate asociatiei in baza Legii 175/2010 si in baza documentelor anexate, adica: adeverinte de salarii, taloane de pensii, de ajutoare sociale, de alocatii.

Mentionez ca atat sta in puterea asociatiei sa va scuteasca, de penalizarile pe care le datorati asociatiei.

Asociatia nu poate impune furnizorilor nimic, nici macar aplicarea legii 175/2010 pentru scutirea de penalizarile datorate acestora. In aceasta privinta textul legii este general si neclar ca procedura de urmat.

Alte discuții în legătură

Nelamurire -legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor carmee carmee Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)
Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)