avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere

Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi.
Am fost la asociatie azi si le-am spus ca voi achita tot soldul in maxim o luna, cu conditia sa anuleze penalitatile in baza legii 175/2010
Adaug ca ca venitul pe membru de familie nu este mai mare de o mie de lei, iar datoria o achitat integral pana la sfarsitul lunii aprilie.
Cei de la asociatie mi-au spus ca nu aplica Legea ca nu au Norme de aplicare si sa merg eu la primarie sa ma interesez cum se aplica Legea si apoi sa vin cu informatii scrise de acolo.
Intrebare1- aveti cunostinta de cazuri in care aceasta lege a fost aplicata?
2. daca da, ma puteti ajuta cu ceva informatii care sa ma ajute?
Eu stiu sigur un caz din iasi care afost dat in judecata de Asociatie si judecatorul a hotarat ca plata debitului sa se faca pana la sfarsitul lunii mai si asociatia sa anuleze penalitatile in baza legii 175/2010.
DOAR ASA SE POATE APLICA LEGEA?
Cel mai bine este sa va duceti la primarie,pt.ca legea este destul de ambigua,in sensul ca unii spun ca penalitatile din anii precedenti sunt sterse daca se plateste integral restanta pana la 31.07,altii spun ca legea se refera numai la penalitatile care s-au inregistrat pe perioada in care legea este in vigoare.:fight:
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ovi47, utilizator
legea nu spune nimic de norme de aplicare,textul este clar,citez, pentru cazul domnului catalin:”Art. II
(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.

Asociatia nu vrea sa aplice Legea. Cum ii pot obliga?
dumneavoastră în nici un fel,dar organismele superioare da,primul pas faceți reclamație la președintele asociației prin care îi aduceți la cunoștiință legea(poate nu o cunoaște),cereți un numar de înregistrare,dacă nu dorește, trimite-ți o recomandată prin poștă,va trebui să vă răspundă în termen de 7 zile,dacă nu găsiți rezolvare apelați la biroul din cadrul primăriei tot prin aceleași mijloace,baftă
La noi in Constanta ,serviciul specializat din primarie a declarat ca prevederile L nr 175/2010 ,nu pot fi aplicate datorita lipsei normelor de aplicare

Alte discuții în legătură

Stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - legea 175/2010? cassya_02 cassya_02 buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se ... (vezi toată discuția)
Penalizari anca fliurt anca fliurt la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?' (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 neri neri Buna seara! Doresc sa ma interesez pt.cineva in urmatoarea problema: Una din Asociatiile de proprietari din provincie ,a pus in aplicare legea 175/2010,in ... (vezi toată discuția)