avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 175/2010

Buna seara!
Doresc sa ma interesez pt.cineva in urmatoarea problema:
Una din Asociatiile de proprietari din provincie ,a pus in aplicare legea 175/2010,in felul urmator:
- restantierii care au datorii la intretinere,pot achita datoria de baza fara penalizari in termen de un an de zile de la aparitia legii, dar nu pot achita plata intretinerii pt luniile de dupa aparitia legii, asociatia sustine ca, programul din calculator nu permite acest lucru. Deci,cei care au datorii la intretinere de dinaintea aparitiei legii,nu pot achita intretinerea pentru luniile de dupa aparitia legii. Astfel, de exemplu, daca cineva achita restantele la anul in luna mai,inseamna ca,pana atunci se vor aduna restantele si pentru luniile de dupa aparitia legii,adica inca vreo 9-10 luni de neplata. Tot asociatia respectiva spune ca, nu se percep penalizari pt. luniile de dupa aparitia legii. Eu nu inteleg,poate ati inteles dumneavoastra,daca da, va rog sa dati un raspuns. Va multumesc


Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:11, 16 Noiembrie 2010
Felul cum aplica acele asociatii de proprietari legea 175/2010 este o tampenie.
Daca au un asa program ...sa-l arunce la gunoi si sa se arunce si ei odata cu programul.X-(
Va multumesc pt. raspuns, aveti dreptate,dar ce pot face proprietarii in aceasta situatie ? unde se pot adresa si catre cine ,pt.ca aceasta aplicare a
! completare
- aceasta aplicare a fost emisa de catre juristii primariei locale!
Ce sa va spun?.... decat ca s-ar putea adresa biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie.

E posibil sa fie o proasta intelegere a legii, a lucrurilor, a ceea ce au spus oamenii....ca daca nu e asa, atunci e jale! Ar mai ramane instanta de judecata.

Sa incercam si practic.
Un restantier se angajeaza ca in termen de un an va achita restantele, ca sa beneficieze de anularea penalizarilor. Nu-l opreste nimeni sa faca plata acestora in luna mai 2011 sau in decembrie 2010... Sigur ca intre timp se afiseaza si cota pe luna octombrie 2010. Restantierul vrea sa plateasac aceasta cota pe octombrie care este de 230 lei, de exemplu.
Are in buzunar cei 230 lei, merge la asociatie si i se elibereaza chitanta pentru aceasta suma.
In evidentele contabile ale asociatiei se scad cei 230 lei din restanta veche si nu din cota lunii octombrie 2010. Care-i problema? Unde-i necazul? Tot trebuiesc platite si una si alata. Iar conform legislatiei stingerea debitelor se face in ordinea vechimii, adica se scad de fiecare data datoriile cele ma vechi.
Pe exemplu dat in postarea de mai sus unde proprietarul ar vrea sa achite restantele in mai 2011, putem sa facem plati lunar pana atunci, ce se vor scade in ordinea vechimii si in mai 2011 se achita toate suma restanta ramasa de plata la acea data inclusiv cota pe ultima sau ultimele luni.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 scutirea de penalitati elenadove elenadove buna ziua, are cineva informatii despre cum se aplica legea 175/2010 .avem un restantier la care am calculat penalizari pe care refuza sa le plateasca si ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)