avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - Legea 175/2010?

buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se poate aplica acea lege de stergere a restantelor daca se platesc penalizarile?datoria e de 2000 si penalizari de 7000.daca da cui trebuie sa ma dresez si ce acte sunt necesare?va multumesc mult de tot,o seara buna
Este valabila scutirea daca este bunavointa si la asociatie, corect?
In general relatiile intre asociatia de locatari si restantieri de mult si tensionate si lipsite de intelegere a factorilor ce au dus la situatia actuala a UNORA din restantieri.
Unii din cei restantieri au intocmit contracte individuale dar au si datoriile ramase in asociatii.
Intrebare:
1. in cazul celor faravenit cum se procedeaza? Mai sunt si persoane casnice.
2.in caz de refuz al asociatiei cum se poate proceda?
Persoana fara venituri din ce traieste? Nu prea e "cusher"....!
Nu stiu sa va spun daca o asemenea persoana poate convinge ca nu are un venit de peste 1000 lei.
Trebuie o dovada scrisa totusi, un document. Cred ca se poate analiza de la caz la caz, problema extrem de dificila pentru ca nici in cazul documentelor, in multe asociatii, nu se scutesc de aceste penalizari.

In caz de refuz se poate reclama la primarie, la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
elga50, moderator
Raspunsul meu este ffffoarte scurt,,,undei lege nui tocmeala"..
Legea nu se negociaza. Eu personal stiu exact cum se calculeaza "penalitatile" la asociatiile de proprietari. Cine nu stie nu prea da un raspuns adegvat. Stie cineva cese face cu acelre penalitati incasate de la proprietari?? Sunt sigur ca nu stie nimeni.. O parte se mai face cate o mica investitie si suma cea ma "grasa" se imparte sub forma de fond de prime intre cei care se considera cei mai capabili ca stiu sa administreze asociatia . Eu stiu ca am fost pentru scurt timp presedinte si nu am fost deacord cu furtul din gestiunea asociatiei. Astai motivul pt. care se plang, ca nu pot incasa penalitatile mai marii asociatilor de proprietari, interesul este cel pe care l-am relatat, Sper sa nu supar pe cineva dar acesta este adevarul...:(=D>
Acesta este adevarul vazut de dv.!
Va rog sa nu generalizati si sa nu induceti in eroare!
Evident ca stim ce se face cu penalizarile si nu toata lumea e troglodita asa cum incercati sa spuneti cand afirmati ca "[...]Stie cineva cese face cu acelre penalitati incasate de la proprietari?? Sunt sigur ca nu stie nimeni..[...]

La noi la asociatie daca plateai o anumita suma din restanta automat se stergea un anumit procent din penalitate, care procent nu am inteles niciodata cum de il stabilea atat de exact... Pe urma daca tot s-a pronuntat legea 175/2010 unde se pun niste interpretari( ca daca se achita tot debitul, ca daca solicitantul are venitul sub 1000,00 lei, ca daca este respectat termenul pana la vara) s-a renuntat la aceasta practica care folosea proprietarilor. Acum foloseste asociatiei. Sac.:stunned:

Nu inteleg de ce legislativul nu spune clar: achiti din restanta 2 lei automat din penalitatea care ramane la asociatie dispar x%.:(
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamurire -legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor carmee carmee Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)
Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)