avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175/2010

Legea se refera la proprietarii si chiriasii care si-au achitat datoriile la asociatie si au dreptul la scutirea penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. De mentionat ca legea se aplica persoanelor cu un venit pe membru de familie sub 1000RON. Intrebarea mea se refera de ce atunci cand am depus o cerere de scutire a penalitor conform legii la asociatia de proprietari aceasta mi-a fost refuzata pe motivul ca legea este ambigua si nu are aplicativitate metodologica. Si unde anume este ambigua ? Si ce se poate face in privinta aceasta avand in vedere ca sunt pesionara si pensia mea este de 526 RON iar sotul meu are gradul II de handicap si este bugetar (inca mai lucreaza).

Iar sora mea este in aceeasi situatie doar ca venitul total in familie este de 526 lei.
Ce putem face pt a rezolva aceasta situatie a penalitatilor.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:48, 12 Martie 2011
pt d-na Elga

Cu plata la zi a intretinerii sunt din octombrie - noiembrie 2010, suma ce mai este de plata sunt penalitatile. Consider un abuz aceste penalitati deoarece, la asociatia noastra s-au gasit ceva nereguli iar doamnele de acolo au fost amendate in anul 2010. Si cred ca uneori aceste penalitati au fost umflate...spre exemplu la o factura pe intretinere la un apartament cu 3 camere cu repartitoare, a venit de plata 800RON (in anul 2010) pe luna ianuarie la care penalitatea se ridica 200 RON, cum se poate asa ceva ??
Asta cat am fost la asociatia de care v-am povestit, cand s-a trecut actele noastre la firma furnizoare de caldura CET Iasi factura de caldura pe luna ianuarie a fost de 300 RON pe luna Ianuarie (anul 2011). Cum oare o diferenta asa de mare pe acelasi apartament ?? Fara sa stau in frig ? Adica incalzind camerele in care dormeam.
pt d-ul Manole Dumitru

Sincer stim si noi ca a fost o greseala prin semnarea acelor acte, dar nu aveam nimic care sa ne apere, plus de asta ne-au sistat caldura si apa calda pe timp de iarna aproximativ saptamana si ceva . Cand afara erau de la -15 grade C pana la -20 grade C. Cand au venit prima data sa ne puna sa semnam am refuzat. Iar cand au luat masurile de sistare a caldurii, ce puteam face ? Vecinii faceau si ei presiuni ca nu vrem sa remediem situatia ca suntem rau platnici. Si astfel ne-au obligat, am semnat un contract prin care am dat actele copie xerox dupa apartament si buletin pt ca mai departe aceste conventii sa fie trecute prin banca.
Fapt prin care in fiecare luna pe langa intretinere platesc si o suma modica la aceste penalitati. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez cu actele unde anume sa merg sa solicit ajutor si sa imi cer drepturile. Si cum trebuie procedat pt a rezolva problema in instanta ?
Multumesc frumos.
In cazul acesta aveti dreptul sa fiti scutita de penalizari daca puteti dovedi venitul mediu / membru de familie / luna < 1000.

Nu puteti fi scutita de penalizarile care se achita la furnizori deoarece acestia nu vor sa aplice legea, ci numai de penalizarile care raman in contul asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help! lista intretinere vs facturi afisate dborsanu dborsanu Buna seara, urmaresc de 3 luni facturile afisate de CET Iasi pt apa calda si caldura pe site-ul propriu. Sumele care apar ca restante si penalitati difera ... (vezi toată discuția)
Ajutor cu restanta la intretinere. constantin p constantin p In luna februarie a acestui an am semnat un angajament cum ca platesc o suma in mod constant in fiecare luna pana ce imi achit datoriile restante la ... (vezi toată discuția)
Stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - legea 175/2010? cassya_02 cassya_02 buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se ... (vezi toată discuția)