avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters194475

Activitate ContSters194475

pasarelx a scris:

Va multumesc celor care m-ati ajutat!

Pentru a nu deschide un nou topic, voi continua aici.

Nu stiu cum as putea fi incadrat la societatea cu pricina. Activitatea mea avea loc intr-un supermarket. Iata cateva atributii: introducere facturi/avize (rezultand NIR-uri) si chitante/bilete la ordin in sistemul de gestiune, partial achizitii, plati catre furnizori, calculare preturi de vanzare. Rareori, cand era criza de personal, receptie fizica si cantitativa a marfurilor. Sunt sigur ca nu exista o incadrare ce acopera toate aceste atributii, dar macar ceva apropiat ce cuprinde cat mai multe dintre ele. Precizez ca am studii superioare, dar nu economice.

Am cautat in codurile COR si nu reusesc sa gasesc incadrarea potrivita. In trecut, am fost incadrat "functionar economic" desi nu am studii economice. Ma ocupam strict de facturare si avizare. Pot fi incadrat si acum "functionar economic", date fiind atributiile de mai sus?
Va multumesc celor care m-ati ajutat!

Pentru a nu deschide un nou topic, voi continua aici.

Nu stiu cum as putea fi incadrat la societatea cu pricina. Activitatea mea avea loc intr-un supermarket. Iata cateva atributii: introducere facturi/avize (rezultand NIR-uri) si chitante/bilete la ordin in sistemul de gestiune, partial achizitii, plati catre furnizori, calculare preturi de vanzare. Rareori, cand era criza de personal, receptie fizica si cantitativa a marfurilor. Sunt sigur ca nu exista o incadrare ce acopera toate aceste atributii, dar macar ceva apropiat ce cuprinde cat mai multe dintre ele. Precizez ca am studii superioare, dar nu economice.
In legatura cu salariul trecut in contract pot face ceva? Cu siguranta o sa fie minim pe economie...desi eu am avut un salariu decent. Pot face ceva?

Multumesc anticipat!
Salutari si multumesc pentru raspunsuri!

bvr a scris:

Buna ziua!

...(aveti grija ce salariu vor trece)...
...Dvs ati primit raspuns de la ITM la sesizarea pe care ati facut-o?

Cred ca imi vor trece minim pe economie, din pacate. Nu stiu cum as putea dovedi ce salariu mi-a dat in mana, atata timp cat nu s-a facut nicio inregistrare in contabilitate in perioada in care am lucrat.

Da, am primit raspuns de la ITM. Doua raspunsuri de fapt, deoarece am facut doua sesizari. La prima sesizare mi s-a spus ca o echipa s-a deplasat la sediul societatii, a efectuat verificari si a ajuns la concluzia ca totul este in regula ( citez: "toti cei prezenti la sediul societatii au contracte individuale de munca, iar d-voastra nu figurati sa fi lucrat pentru societate in perioada specificata de d-voastra"). Bineinteles, contractele erau proaspat deschise, iar cand a ajuns controlul la societate, jumatate dintre angajati au disparut. Am fost dezamagit de raspunsul ITM si am refacut sesizarea, cu explicatii de vigoare de aceasta data. Nu credeam ca trebuie sa le dau mura-n gura. Am primit raspuns la aceasta a doua sesizare in care mi se spunea ca o echipa s-a deplasat la sediul societatii, a efectuat verificari si au luat masurile care tineau de ei, dosarul fiind inaintat catre Garda Financiara si IPJ Ilfov, deoarece erau multe nereguli in societate care nu tineau de ITM. In acest al doilea raspuns nu mi s-a spus nimic altceva, cum ca as putea sa cer societatii sa-mi incheie vreun CIM.

Precizez ca am discutat cu contabila societatii care mi-a spus ca societatea se inchide, a depus situatiile finale si nu se poate face nimic. Am programat o intalnire cu dansa si cu administratorul societatii pentru vineri, cand se doreste rezolvarea problemei. Daca nu printr-un CIM, atunci cum sa poate rezolva problema? Contabila societatii mi-a spus clar ca a fost decizia ITM sa fiu contactat in vederea incheierii CIM. Dar ITM nu m-a contactat in niciun fel, exceptand cele doua raspunsuri la sesizari in care nu se spunea nimic de situatia mea...

In urma unor discutii cu contabila societatii, mi-a dat de inteles ca nu se poate deschide niciun contract din urma, deoarece situatiile sunt inchise. Eu ma consider pagubit, deoarece am lucrat ~10 luni fara contract. Pot cere pagube materiale? Toate taxele cumulate pentru mine, la salariul net care il aveam, in decurs de 10 luni se ridica la ~4500 lei (doar taxele platite de catre angajator). Pot cere acesti bani? Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns! Acum stiu ce am de facut. O zi frumoasa!
Bvr, multumesc pentru raspunsul prompt. Totusi, doresc sa-mi mai confirme cineva ca se poate deschide acum un contract individual de munca incepand cu 18 decembrie 2009 si inchidere cu data de 24 septembrie 2010. Multumesc anticipat!

LE: Eu ar trebui sa fac ceva in afara de semnatura? Cam la ce ar trebui sa fiu atent in contract inainte de a-l semna?
Salutari, din nou! In primul rand, vreau sa multumesc celor care mi-au raspuns. Am dat telefon la societatea in pricina, si am aflat ca se inchide. Am discutat la telefon cu contabila societatii, cea care a scris convocarea. Se pare ca nu este cercetare disciplinara, doreste doar sa incheiem problema, spune dansa. Mi-a spus ca, in urma sesizarii mele catre ITM Ilfov, dosarul a fost inaintat catre Garda Financiara care a efectuat cercetari si s-a ajuns la concluzia ca sesizarea mea a fost intemeiata. In urma cercetarilor, Garda Financiara i-a obligat sa-mi deschida contract de munca. Dar eu am un contract de munca cu o alta societate, unde lucrez in prezent. La societatea cu pricina am lucrat in perioada 18 decembrie 2009 - 25 septembrie 2010. La actuala societate am contract pe perioada nedeterminata incepand cu 01.01.2011. Este posibil sa se faca contract individual din urma? Contabila societatii cu pricina mi-a spus ca ii este imposibil sa faca acest lucru, dar de ce m-ar mai fi convocat sa rezolvam problema? Si mi-a mai spus "ca vrea sa rezolvam problema pe cale amiabila". Deci se pare ca problema se poate rezolva si pe alta cale, mai putin amiabila. Vreau sa stiu care sunt optiunile mele, daca pot recupera acele 10 luni lucrate. Multumesc anticipat!
Salutari! Cum reiese din titlu, am primit o scrisoare prin care am dedus ca sunt cercetat disciplinar. Ok, nimic dubios pana acum. Dar...eu nu mai lucrez la acea societate comerciala din data de 25 septembrie 2010! Din punct de vedere legal, nu am lucrat niciodata in acea societate deoarece nu am avut un contract de munca dupa ~ 10 luni de lucru, acesta fiind si motivul pentru care am demisionat. Precizez ca, in urma demisiei, patronul a fost foarte nemultumit de actiunea mea si m-a contactat telefonic, amenintandu-ma si adresandu-mi injurii in mai multe randuri. Faptele sale m-au impins sa vreau sa-i fac rau si am trimis o sesizare catre ITM Ilfov, prin care am reusit sa demonstrez ca eu si alti aproximativ 30 angajati in decursul celor 10 luni cat am fost eu angajat NU am avut incheiate contracte de munca. In urma sesizarii mele, cei de la ITM Ilfov au trimis diverse controale si au depus dosarul si la Garda Financiara si IPJ Ilfov. Stiu acest lucru deoarece am fost informat in scris de catre ITM Ilfov. Ulterior stiu ca fostul meu patron a fost amendat si, ulterior, si-a inchis punctul de lucru, probabil a dat faliment. Acum vine si intrebarea mea: ce vrea de la mine? Este vreo chichita pe undeva? Ma poate scoate vinovat de falimentul sau? Precizez ca nu am semnat niciodata contract de munca, dar am semnat in numele societatii in nenumarate randuri, totusi fara a fi imputernicit: numele meu se afla pe toate nir-urile incepand cu data de 10 decembrie 2009 pana cel putin la data de 25 septembrie 2010, data la care am demisionat. Imi poate face acest om rau in vreun fel?

LE: scrisoarea a fost intocmita pe data de 17.02.2011, convocandu-ma pe data de 19.02.2011 ora 12:30 pm (sambata), dar eu am primit-o astazi 21.02.2011.