avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate MonicaBal

Activitate MonicaBal

Multumesc tuturor anticipat pentru clarificari referitoare la urmatoarea situatie :

In acest moment sunt domicilat in Bucuresti si lucrez in Romania. In urma interviurilor cu o firma din Belgia, voi incepe sa lucrez in biroul lor din Belgia incepand cu 15 aprilie 2018. Este cineva care imi poate da informatii despre pasii pe care ar trebui sa ii parcurg la autoritatile fiscale din Romania si posibil si la "evidenta populatiei+ pentru schimbare CI si/sau pasaport ?

Practic :
-dupa ce perioada de lucru in Belgia nr zile/luni) as fii obligat sa anunt autoritatile romane ca am un venit salarial in alta tara EU, platesc taxe acolo si in baza unui contract de inchiriere din Belgia, practic as avea noul domiciliul acolo ?

-ce acte mi-ar trebui sa aduc din Belgia, inapoi Bucuresti, pentru a dovedi ca sunt angajat, domiciliat si platitor de taxe in Belgia ?

-cunoaste cineva care sunt organele oficiale din Romania pe care ar trebui sa le informez despre schimbarea mea de statut ?

-pentru a nu pierde timp ulterior in timpul anului 2018 pe avioane catre Romania pentru predari/schimbari acte, fiindca nu voi avea concediu in primele 6 luni de zile, stie cineva daca as putea anunta autoritatile din Romania despre noul meu statut, INAINTE de a ajunge in Belgia la 15 aprilie 2018 ?

Mi-as dori sa imi usurez viata si sa rezolv problemele astea inainte de plecare...

Orice experiente personale sau ale altor conationali in situatie similara sunt binevenite daca reusiti sa va gasiti timp pentru a-mi raspunde.

Cu stima
Multumesc. Am achitat taxa la Posta Romana in contul Trezoreriei, as putea incerca sa ma prezint acolo pentru returnare. Am primit din diverse surse sfaturi confuze, unul era ca trebuie sa investesc hotarea cu titlu executoriu (?)...
Buna ziua,

Am avut in 2009 un proces de rezolutiune contract cu un constructor care nu-mi finaliza apartamentul. A trebuit sa achit o taxa de timbru de 8.500 lei. In final, constructorul mi-a returnat avansul, eu am renuntat la judecata prin procedura amiabila si peste 4 luni am solicitat returnarea taxei de timbru. Acum am primit incheierea prin care instanta dispune restituirea sumei de 4.250 lei(jumatatea din taxa de timbru).

Ma poate cineva ajuta spunandu-mi care este urmatorul pas pentru a intra efectiv in posesia sumei ? Unde trebuie sa ma prezint cu aceasta incheiere pentru a-mi recupera banii ?

Va multumesc