Am avut in 2009 un proces de rezolutiune contract cu un constructor care nu-mi finaliza apartamentul. A trebuit sa achit o taxa de timbru de 8.500 lei. In final, constructorul mi-a returnat avansul, eu am renuntat la judecata prin procedura amiabila si peste 4 luni am solicitat returnarea taxei de timbru. Acum am primit incheierea prin care instanta dispune restituirea sumei de 4.250 lei(jumatatea din taxa de timbru).
Ma poate cineva ajuta spunandu-mi care este urmatorul pas pentru a intra efectiv in posesia sumei ? Unde trebuie sa ma prezint cu aceasta incheiere pentru a-mi recupera banii ?
Cred ca trebuie sa va prezentati la directia fiscala la care ati achitat taxa si sa faceti o cerere in acest sens, sa depuneti dovada faptului ca instanta a dispus restituirea taxei de timbru.
Multumesc. Am achitat taxa la Posta Romana in contul Trezoreriei, as putea incerca sa ma prezint acolo pentru returnare. Am primit din diverse surse sfaturi confuze, unul era ca trebuie sa investesc hotarea cu titlu executoriu (?)...
Deci s-au achitat taxele de timbru si la trezorerie cred ca in 2008 (nu stiu exact). Mergeti la dosar si xeroxati taxa de timbru si vedeti exact contul si beneficiarul indicat acolo si va adresati Titularului contului de trezo.
stimate domn,aveti de facut urmatorii pasi:
sa va indreptati cu o cerere catre primaria de unde apartineti(taxa de timbru intra in contul primariei) la care sa atasati hotararea definitiva a instantei de judecata;solicitati returnarea sumei de bani sau eventual puteti solicita compensarea cu alte obligatii fiscale(dac aveti asa ceva) si doar restul sa le primiti.
ca ide,procedura va dura ceva timp,dat fiind faptul ca statul..