Am si eu o intrebare legata de taxa judiciara de timbru. Am avut 3 procese. La toate procesele am fost 2 parti in dosar (sot-sotie ca si contestatari/reclamanti). La toate 3 am primit acelasi gen de citatii si anume:
"in legatural cu dosarul... in calitate de... aveti obligatia de a achita taxa de timbru in cuantum de 200 RON" (suma drept exemplu). Aceasta citatie a venit pentru fiecare persoana.
Pentru fiecare proces s-au platit cate doua taxe de timbru (200 RON sot + 200 RON sotie, total 400 RON).
Am castigat primele doua procese pentru care s-au restituit cheltuielile de judecata printre care si cele doua taxe de timbru.
Uimiti am fost ca la ultimul proces castigat sa ne restituie doar o taxa de timbru (ex. 200 RON) motivand ca taxa era pentru tot dosarul, deoarece nu a fost mentionat ca taxa trebuie platita "de catre fiecare reclamant".
Noi am primit exact la fel ca si la celelalte procese cate un plic pentru fiecare persoana, de asemenea si citatia si de aici se intelege ca taxa este pentru fiecare persoana in parte. Altfel de ce nu au pus ambele nume pe citatie, adresa fiind aceeasi?! Sau de ce nu au impartit suma daca tot au trimis pentru fiecare?
Este normal asa ceva?
Care este procedura pentru recuperarea taxei de timbru care nu a fost returnata?