avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Copilul meu a inchiriat un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Copilul meu a inchiriat un apartament ,contractul de ...

Buna ziua!Copilul meu a inchiriat un apartament ,contractul de inchiriere este cu firma proprietarului ,nu persoana fizica.Inainte cu 30 zile de terminarea contractului,dupa ce ne a luat chiria anticipat proprietarul i a trimis un mesaj pe telefon ca nu vrea sa continuie contractul pe motiv ca se muta fiica sa acolo.Noi am achitat toate datoriile am facut curatenie dar la predarea apartamentului,cand trebuia restituita garantia ne a cerut bani pe curatenie,plus curatarea covoarelor pe care a facut o el la o firma,(desi noi nu l am folosit)pe un ochi la aragaz ce era defect deja de la primire,etcIn procesul verbal de predare -primire era prevazuta o suma de 400 ron daca chiriasul nu vrea sa predea apartamentul curat,suma care a aparut modificata cu pixul la 700 ron pe procesul lui verbal,motivand ca asa a fost intelegerea(la noi e 400 ron)I a luat si 700 ron pt curatenie(desi era curat)si pe spalatul covorului,etcPractic nu am primit nici jumatate din garantie.Ce trebuie sa facem,ne simtim practic inselati.Multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:17, 17 Septembrie 2024
Buna ziua

Doar sa il dati in judecata (firma cu care ati avut contract).

Insa procesele dureaza, trebuie sa platiti o taxa de timbru, eventual un avocat care sa va formuleze si depuna dosarul, etc etc...

Din cate ati spus, singurul lucru obiectiv e faptul ca in copia dvs a contractului taxa de curatenie e 400 de lei pe land el v-a retinut 700. Deci dupa minim 2 ani instanta poate sa va dea castig de cauza si sa recuperati 300 de lei.

Mai degraba o luati ca pe o lectie sa verificati la sange pe viitor atat conditiile din contract cat si starea apartamentului. Cand va mutati faceti poze la absolut tot de fata cu proprietarul, notati in procesul verbal orice mica problema, pata, zgarietura, bec ars etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul returnarii garantiei Beatricemb Beatricemb Buna ziua, Tocmai am predat un apartament in care am stat cu chirie timp de 2 ani. Am stat acolo cu contract si am dat la inceput o garantie echivalenta cu ... (vezi toată discuția)
Am terminat cumpararea unui apartament, din cele 30 de zile legale ... Tofan George Tofan George Buna seara, varianta scurtă la următoarea este că proprietara de la care am cumpărat imobilul a predat cheile și am găsit apartamentul cu obiecte ... (vezi toată discuția)
Este normal ca un chiriaș să plătească becul în cazul în care se arde, sau ar trebui ca proprietarul să suporte cheltuiala? Andrei_78 Andrei_78 Buna seara, 1. Stiu ca este incredibil, dar s-a ajuns si pana aici. Este normal ca un chirias sa plateasca becul in cazul in care se arde sau ar trebui ca ... (vezi toată discuția)