avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul returnarii garantiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul returnarii garantiei

Buna ziua,
Tocmai am predat un apartament in care am stat cu chirie timp de 2 ani. Am stat acolo cu contract si am dat la inceput o garantie echivalenta cu chiria pe o luna (mentionata in contract). Pe langa uzura fireasca, singura "stricaciune" este o portiune de 20X10 cm de tapet rupt. La predarea apartamentului, am mers pe incredere si nu am mai scris proces verbal despre starea apartamentului; acum proprietara ma obliga sa platesc din garantie curatarea covoarelor, huselor de canapea, draperiile, mobila zgariata (mobila avea deja zgarieturi si urme de uzura atunci cand m-am mutat), tapetul si multe alte maruntisuri. Eu am predat apartamentul curat si in aceeasi stare in care l-am primit; am curatat tot, iar daca dansa vrea curatare profesionala, consider ca este problema ei.
In fine, sa zicem ca sunt de acord cu curatenia generala. Dar problema este ca nu pare sa recunoasca ca mobila era deja uzata atunci cand m-am mutat.
Ce este de facut in cazul acesta? Ce masuri pot lua? Este vorba de o garantie de 2000 lei. Mentionez ca nu am semnat nici un document deocamdata, pentru ca am predat apartamentul cu o saptamana inainte de termenul contractului. Am vreo sansa sa-mi recuperez garantia, sau macar o parte?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:07, 30 Iulie 2016
Beatricemb a scris:

Am vreo sansa sa-mi recuperez garantia, sau macar o parte?

Fara o dovada, fara un inscris constatator, fara o poza (in era media), fara martori, nu prea aveti ce sa-i opuneti. Un proces in instanta v-ar costa nervi, timp si bani si nu stiu care ar fi rezultatul ca sa merite. Oricum pentru o corecta apreciere luati legatura cu un jurist si analizati in concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie ionutandrisan ionutandrisan Buna ziua. Locuiesc in chirie intr-un apartament cu 3 camere. La mutare acolo am semnat un contract (nu e inregistrat nicaieri) unde se mentioneaza ca am ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni in cazul deterioriarii apartamentului inchiriat andreeaf2002 andreeaf2002 Buna! O intrebare pentru cunoscatori: daca nu am contract inregistrat la ANAF cu proprietara in apartamentul careia stau in chirie poate sa imi faca ceva daca ... (vezi toată discuția)
Garantie contract inchiriere ContSters61319 ContSters61319 Locuiesc intr-un apartament prin contract de inchiriere cu termenul de un an. Termenul limita al contractului este 20 Decembrie 2008. Vreau sa ma mut si am ... (vezi toată discuția)