avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare Garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare Garantie

Buna ziua. Locuiesc in chirie intr-un apartament cu 3 camere. La mutare acolo am semnat un contract (nu e inregistrat nicaieri) unde se mentioneaza ca am platit la inceput chiria in avans 1150 de lei si garantia 1150 de lei. Vreau sa ma mut de aici peste 1 luna, iar ultima luna sa stau cu banii din garantie acolo. Proprietarul refuza aceasta varianta, sustinand ca cu banii de garantie trebuie sa spele covoarele si sa plateasca ultimele facturi, iar in cazul in care nu platesc chiria pentru luna in curs pana pe 10 (data stabilita in contract), va chema politia sa ne evacueze. Nu i-am deteriorat nici un lucru, apartamentul arata exact cum era cand m-am mutat. Centrala s-a stricat cat am stata acolo, insa s-a stricat datorita uzurii, iar din cate am citit in Codul Civil, stricaciunile datorita uzurii nu se imputeaza locatarului. Poate pe data de 10 sa vina cu politia si sa ma evacueze in cazul in care nu platesc chiria? N-am gasit nicaieri nimic scris despre ce se intampla cu garantia si nici in contract nu scrie nimic.

PS: platile chiriilor au fost facute cu cash si nu am primit nici o chitanta niciodata, deci nu pot dovedi nici o plata

Alte discuții în legătură

Refuzul returnarii garantiei Beatricemb Beatricemb Buna ziua, Tocmai am predat un apartament in care am stat cu chirie timp de 2 ani. Am stat acolo cu contract si am dat la inceput o garantie echivalenta cu ... (vezi toată discuția)
Chirie-garantie-plati aditionale SabinaMaria SabinaMaria Buna ziua! Am facut un contract pe un an cu proprietarul pt o garsoniera, in prezenta agentilor imobiliari. Am platit: 250euro prima chirie si inca 500 de ... (vezi toată discuția)
Speta chiriasi karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am avut un apartament oferit spre chirie, unde s-a locuit timp de 4 ani. S-a încheiat şi un contract, prin care chiriaşii erau obligaţi ca, pe ... (vezi toată discuția)