avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am terminat cumpararea unui apartament, din cele 30 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am terminat cumpararea unui apartament, din cele 30 de zile legale ...

Buna seara, varianta scurtă la următoarea este că proprietara de la care am cumpărat imobilul a predat cheile și am găsit apartamentul cu obiecte lipsa(in contract scris vag "mobilat") și într-o stare de curățenie deplorabilă. Pot lua vreo acțiune împotriva ei, având poze cu starea apartamentului, și mesaj de la dânsa in care confirmă că a plecat cu obiecte ?
Am terminat cumpararea unui apartament, din cele 30 de zile legale după semnarea finala la notar, fostul proprietar a stat doar 18, și mi-a predat acum cheile și a eliberat imobilul. Problema este starea în care am găsit apartamentul. La vizionarea inițială când am făcut și contractul de rezervare apoi la agenție împreună, s-au precizat în contract că se predă mobilat, iar verbal că va lua doar televizoarele și o bicicletă stabilă. La predarea cheilor, pe lângă aceste obiecte, dansa a luat și mici obiecte de decor, măsuță, scaune, polite. Am zis fie de la mine, se vede că este o problema la dânsa punând în balanță și comportamentul din timpul așteptării datei pt notar. Problema cea mai gravă este starea deplorabilă ok care am găsit restul apartamentului, pânze și păianjeni de la un capăt la altul al geamurilor, gauri in perete de la cum a scos diblurile din pereți de la ornamentele luate, excremente de pisica in baie, în bucătărie, ulei ars pe mobila de bucatarie, in interior si dedesubt. La aproape toate acestea am poze, pe lângă 1-2 obiecte murdare și uitate încât de la râul fizic nu am apucat sa mai fac poze. Se poate lua vreo măsură de despăgubire in aceasta cauză ? Sau mă pot mulțumi doar cu un mesaj trimis în care sa o fac de rușine civizilat ? Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2024
Tofan George, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:37, 5 Octombrie 2024
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chemați o firma de curatenie daca va e rău să faceti dvs curat, legal, nu sunt probleme.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi, depinde dacă ați scris în contract că apartamentul se predă curat sau nu și dacă ați anexat contractului o listă a bunurilor mobile care se vând o dată cu imobilul. "Mobilat" e o exprimare vagă, care poate fi interpretată în sensul în care atât timp cât există minimul de mobilier care permite utilizarea imobilului locuință, obligația vânzătoarei a fost îndeplinită. Ce ați stabilit verbal nu se pune, căci primează contractul scris.
Multumesc pt raspuns, ma asteptam din cauza scrisului vag sa fie defapt o portita pt fosta proprietara in aceasta instanta.
Multumesc pt raspuns. Desi suna cumva cu atitudine ce ati scris, este ok, am curatat oricum excrementele de pisica de pe faianta si dulapuri, problema era in sensul daca se putea face o plangere pentru starea predarii, nu ca as fi eu de sus ;)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta am scris, legal nu sunt probleme. Nu aveti motiv de plangere niciunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul returnarii garantiei Beatricemb Beatricemb Buna ziua, Tocmai am predat un apartament in care am stat cu chirie timp de 2 ani. Am stat acolo cu contract si am dat la inceput o garantie echivalenta cu ... (vezi toată discuția)
Chiriași echipa de construcții, probleme. am de 3 luni echipa ... radulucian 22 radulucian 22 Chiriași echipa de construcții probleme Am de 3 luni echipa aceasta și de cadn au venit sunt doar probleme . Doar la ei s a stricat scurgerea sub cada , ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa mobilata. proprietarul ia mobila inapoi dupa semnare. Tolius Tolius Buna ziua, Am cumparat recent o casa mobilata si utilata. Dupa semnarea contractului proprietarul a zis ca vrea sa ia mobila de bucatarie: blaturile, ... (vezi toată discuția)