avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriași echipa de construcții, probleme. Am de 3 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriași echipa de construcții, probleme. Am de 3 luni echipa ...

Chiriași echipa de construcții probleme

Am de 3 luni echipa aceasta și de cadn au venit sunt doar probleme . Doar la ei s a stricat scurgerea sub cada , sunt 6 oameni care fac dus unul după altul zilnic . Mi au scos firele de alimentare la frigider și minau spus sa le iau altul că e defect .

Acum au ploșnițe zic ei, că îi pișcă in pat , dar eu nu am avut niciodată așa ceva în apartamentul acela în care de ani de zile au stat chiriași . Deci în câteva luni au apărut gândaci bucătărie fiindcă țin resturi acolo , și mă acuză pe mine , mi au spus urgent sa trimit firma specializata. Am cumpărat soluții și am dat eu .
Am vb la asociație le am arătat pozele lor că eu nu am văzut nimic și au zis că sunt gândaci de la starea de murdărie a locației , au fost la toți locatarii și nimeni nu are așa ceva. In plus le am spus să facă curat și abia au făcut ceva de fațadă, dar miroase a țigară și pereții au niste moarte de luni de zile . De fiecare data le zic ba că au lăsat zeama din congelator și a curs pe parchet ba alta și văd că tot ei au pretenții .
M am uitat pe lege și am vb , deratizare pe scara e făcut și dezinsecție pe 15 iunie .
Ce obligătii mai am eu in afara de a ii evacua și a le cere lor să aducă firma sa nu îmi lase apartamentul infestat ?
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 22:55, 16 Octombrie 2022
Obligatiile dvs. si ale chiriasilor rezulta din contractul de inchiriere pe care l-ati semnat.
In baza prevederilor contractuale puteti sau nu puteti deschide actiune in instanta impotriva chiriasilor dvs.
Da, in contract scrie că imobilul se menține și se preda exact în condiția in care a fost preluat . Orice contract are scris asta,dacă bunul simt și cadrul general al proprietății nu suna cunoscut deja .

Nu o să dea nimeni bani in instanta pt un litigiu pe cine curata ploșnițe deci va trebui g sa va abțineți dacă nu adăugați ceva util . Am întrebat un cadru general sau specific în care situația se încadrează. Se pare că am citit și HG și legi mai multe decât un jurist , care totuși se referă doar la anumite asociații de proprietari care fac și deratizare in apartamente la comun și nu e astfel la situația dată .

POPA GHEORGHE a scris:

Obligatiile dvs. si ale chiriasilor rezulta din contractul de inchiriere pe care l-ati semnat.
In baza prevederilor contractuale puteti sau nu puteti deschide actiune in instanta impotriva chiriasilor dvs.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin contractual de locatiune locatorul are dreptul sa impuna clauze de respectat in sarcina locatarului
Notificati official locatarul cu obligatia asigurari curateniei spatiului inchiriat sub sanctiunea rezilerii contractului sii solicitarea de daune pentru prejudiciile generate
Multumesc frumos! O sa fac asa , in plus se fumeaza in aprtament , au fost notificati, continua fara a lua in seama.
Am sa constat cu un martor sau un inspector/ presedinte scara(?) starea aprtamentului intrucat am predat cu semnatura ,foto, si inventar fiecare obiect, electronasnice cu proba: functional bifat si semnat de client.

ynocentta a scris:

Prin contractual de locatiune locatorul are dreptul sa impuna clauze de respectat in sarcina locatarului
Notificati official locatarul cu obligatia asigurari curateniei spatiului inchiriat sub sanctiunea rezilerii contractului sii solicitarea de daune pentru prejudiciile generate

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra cat si ei confundati apartamentul in cauza cu caminul muncitoresc de odinioara. Nu cred ca merita incasarea chiriei in atare conditii, caci si nervii dvs au o valoare. Deci solutia radicala evacuarea dupa notificarea prealabila. Daca continuati, problemele vor fi continui.

Alte discuții în legătură

Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. intrebare: chiriasul plateste cu intarziere chiria ... ComN ComN Buna ziua. Intrebare: chiriasul plateste cu intarziere chiria si refuza sa o faca bancar, am platit eu intretinerea pe 2 luni deoarece avea restanta pe iulie ... (vezi toată discuția)
Apartament luat in chirie , cui ii revin costurile de reparatie pe scara blocului? Tutuianu1991 Tutuianu1991 Buna ziua anul trecut am luat un aprtament in chirie , toate bune pana cand ceilalti locatari si administratorul au decis ca fost teava de evacuare a ... (vezi toată discuția)