avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Intrebare: chiriasul plateste cu intarziere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Intrebare: chiriasul plateste cu intarziere chiria ...

Buna ziua. Intrebare: chiriasul plateste cu intarziere chiria si refuza sa o faca bancar, am platit eu intretinerea pe 2 luni deoarece avea restanta pe iulie iar acum refuza sa-mi dea banii. In contract este stipulat clar ca daca nu plateste facturile sau chiria la termen, contractul se reziliaza. Ce pot face sa dau afara acest chirias? Cum il pot obliga sa-mi faca transfer bancar ca sa am dovada intarzierii platii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:32, 1 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl notificați prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire și în cazul în care nu pleacă de buna voie îl evacuați prin instanta.Discutati cu un av tb văzut ce clauze prevede contractul etcetc.Sunt multe ipoteze de discutat depinde de cum v a plătit, cash și ii dădeați o chitanță, aceste aspecte se lămuresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conditionat de clauzele reciproc asumate,in calitate de locator va revine dreptul sa notificati oficial locatarul cu scopul comunicarii obligatiei de plata in termen a obligatiilor asumate chirie+intretinere si a informari rezilerii contractului de locatiune datorita nerespectarii obligatiilor asumate de catre locatar
Trebuie analizat contractul de locatiune ,daca este inregistrat la ANAF si daca partile au prevazut clauza ca acesta in caz de neindeplinire obligatii,reprezinta titlu executoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias nu vrea sa plece criss123 criss123 Buna ziua.detinem un apartament care a facut obiectul unui contract de inchiriere incheiat la anaf.Ulterior am fost nevoiti sa vindem apartamentul,chiriasul a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament-obligatiile chiriasului si ale propr. Amorelina Amorelina Buna ziua! Sunt intr-o situatie in care as dori sa stiu avantajele si dezavantajele fie ale proprietarului de apartament cat si ale chiriasului.Situatia este ... (vezi toată discuția)
Chiriasul nu plateste chiria de doua luni Ionuti532 Ionuti532 Chiriasul nu plateste chiria de doua luni. Ce pot sa fac ca sal dau afara? Dupa cat timp si cum se procedeaza, si cat timp dureaza pana primesc apartamentul ... (vezi toată discuția)