avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament luat in chirie , cui ii revin costurile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament luat in chirie , cui ii revin costurile de reparatie pe scara blocului?

Buna ziua anul trecut am luat un aprtament in chirie , toate bune pana cand ceilalti locatari si administratorul au decis ca fost teava de evacuare a deseurilor este prea veche si nu face fata si au decis schimbarea ei.Intrebarea mea este cine trebuie sa plateasca costurile aferente aceste-i operatiuni (undeva la 350 de lei pe aprtament) mie ca si chirias sau proprietarului?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 14:15, 19 Ianuarie 2018
Proprietarul
Raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate
Desi in sarcina locatarului, codul civil nu mentioneaza obligatia de suportare a unor astfel de cheltuieli, acestea fiind pe cale de consecinta in sarcina locatorului , acesta din urma ar putea invoca dispozitiile conform carora in lipsa de stipulatie contrara reparatiile de intretinere curenta sunt in sarcina locatarului. Contractul ce spune ?
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
ContSters454516, utilizator
Contractul este unul banal luat de pe un website , nu este legalizat sau inregistrat iar in el nu se stipuleaza nicaieri o astfel de situatie, doar clauzele generice (de a plati la timp cheltuelile de a respecta normele de PSI etc.)
Proprietarul plateste,este apartamentul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am stat cu chirie cu contract... mi s-a spart o țeavă la bucătărie ... MitrofanGheorghe MitrofanGheorghe Am stat cu chirie cu contract... Mi s-a spart o țeavă la bucătărie și a fost inundat vecinul de dedesupt.. În urma acesteia am chemat un instalator care ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata evacuare apa pluviala cornelicamia cornelicamia lucrez la o firma care isi are sediul inchiriat de la o alta firma.As dori sa intreb daca este legala facturarea apei meteo pentru chirias,nu este normal sa ... (vezi toată discuția)
Chiriașul dau proprietarul? Madalina_25 Madalina_25 Cine plătește in cazul in care se identifica o scurgere de apa in bloc cauzată de o țeava? Chiriașul sau proprietarul? (vezi toată discuția)