avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Imputare termopan fisurat/crapat/spart
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Imputare termopan fisurat/crapat/spart

Buna seara...am o intrebare...sunt chirias intr-un spatiu comercial( proprietar de magazin) si am constatat ieri ca e geamul termopan din interior este crapat/fisurat/spart, am contactat proprietarul spatiului care la randul lui a contactat o cunostinta care se ocupa de termopane...a venit domnul astazi...si foarte repede a constatat ca geamul este spart, specific ca nu am avut nicio problema pana in acest moment(de peste trei ani si jumatate cu nimeni) langa geam se afla obiecte dar nu contondente de mult timp si chiar daca cad nu au cum sa afecteze geamul...se poate imputa mie sa platesc geamul? Avand in vedere ca nu am nicio vina? Contractul de baza nu il mai gasesc, trebuie sa il caut mai bine, dar am anexele contractului care spun ca trebuie sa platesc toate cheltuielile la timp(utilitati, chirie etc) dar nu scrie nimic de acest lucru pe anexe...sa imi spuneti va rog frumos cum sa procedez? Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: SebastianTM , utilizator 21:21, 3 Martie 2017
In calitate de chirias,va revin obligatiile asumate in contractul de inchiriere
Analizati responsabil continutul contractului
Reparatia intra in sarcina proprietarului.
Numai in cazul in care fisurarea s-a produs din vina chiriasului intra in sarcina acestuia reparatia.

Art. 1788-NCC
Sarcina reparaţiilor
(1) Locatorul este obligat să efectueze toate reparaţiile care sunt necesare pentru a menţine bunul în stare corespunzătoare de întrebuinţare pe toată durata locaţiunii, conform destinaţiei stabilite potrivit Art. 1799.
(2) Sunt în sarcina locatarului reparaţiile locative, a căror necesitate rezultă din folosinţa obişnuită a bunului.
(3) Dacă, după încheierea contractului, se iveşte nevoia unor reparaţii care sunt în sarcina locatorului, iar acesta din urmă, deşi încunoştinţat, nu începe să ia de îndată măsurile necesare, reparaţiile pot fi făcute de locatar. În acest caz, locatorul este dator să plătească, în afara sumelor avansate de locatar, dobânzi socotite de la data efectuării cheltuielilor.
(4) În caz de urgenţă, locatarul îl poate înştiinţa pe locator şi după începerea reparaţiilor, dobânzile la sumele avansate neputând curge decât de la data înştiinţării.

Art. 1802
Reparaţiile locative
În lipsă de stipulaţie contrară, reparaţiile de întreţinere curentă sunt în sarcina locatarului.
buna seara...va multumesc frumos pentru raspuns...in contract si in anexe scrie asa la alte clauze: "chiriasul se obliga sa achite cheltuielile de intretinere( apa,curent, Retim-adica gunoiul, sa achite chiria in perioada 20-25 ale lunii in curs"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am stat cu chirie cu contract... mi s-a spart o țeavă la bucătărie ... MitrofanGheorghe MitrofanGheorghe Am stat cu chirie cu contract... Mi s-a spart o țeavă la bucătărie și a fost inundat vecinul de dedesupt.. În urma acesteia am chemat un instalator care ... (vezi toată discuția)
Infiltratii de apa planseu, somatie reparare grigorehoratiu20000 grigorehoratiu20000 Buna as vrea si eu sa ma lamuresc cu o problema De curand ma m mutat cu familia in chirie eu sotia si fetita noastra de 6 luni .Zilele acestea am avut o ... (vezi toată discuția)
Chirias vs. proprietar amk1243 amk1243 Buna ziua. Sunt 3 apartamente in imobil si unul din cele 3 este locuit de chirias la stat. Restul de 2 sunt proprietate. Actualul chirias a si plecat ( ... (vezi toată discuția)