avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto de mediu in anul 2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto de mediu in anul 2013

Am achizitionat un FORD FOCUS, euro 3 neinmatriculat si urmeaza sa platesc taxa de mediu care depaseste 400 euro. Dupa inmatriculare, pot depune dosar pentru restituirea taxei??? Pana in 2013, taxele acestea puteau fi recuperate. Acum se mai poate??? Ce trebuie sa contina dosarul???

Astept raspunsul dvoastra cu mare interes.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters277125 , utilizator 20:05, 4 Noiembrie 2013
Care este motivul pentru care solicitati restitutirea taxei? Nici pana in 2013 nu se restituiau taxele. Existau contestatii in instanta, care odata castigate (in urma unui proces), permiteau recuperarea sumei platite...dar nici atunci nu castiga toata lumea...Nu pricep ce intelegeti prin sintagma: "pot depune dosar pentru restituirea taxei??? "...este ca si cum ati depune dosar pentru restituirea ipozitului pe locuinta, pentru restituirea tva-ului sau mai stiu eu ce taxa sau impozit...Puteti doar demara o actiune in instanta prin care sa incercati sa contestati aceasta taxa. Asta nu o puteti face decat cu sprijinul unui avocat, ce nu va va garanta reusita...
Unii instanța admit aceste acțiuni, altele le resping.
Puteți să încercați, dar va trebui să plătiți taxa judiciară de timbru și onorariul avocatului (după caz).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu 2013 lorelena1306 lorelena1306 Am cumparat un FORD FOCUS, euro 3 neinmatriculat si urmeaza sa platesc taxa de mediu care depaseste 400 euro. Dupa inmatriculare, pot depune dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Reuperare taxa auto 2010 nidac nidac Buna ziua, In ianuarie 2013 am solicitat in instanta recuperarea taxei auto (2061 Ron) platita in 2010 pentru un autoturism nou Ford Focus. Deoarece nu mai ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru auto 2013 valabila? cornelsabin cornelsabin cum pot sa inscriu o masina prin instanta de judecata?am cumparat recent un Ford Focus din anul 2000 motor 1596 cm,si mi-au zis cei de la ANAF ca ma costa 700 ... (vezi toată discuția)