Am achizitionat un FORD FOCUS, euro 3 neinmatriculat si urmeaza sa platesc taxa de mediu care depaseste 400 euro. Dupa inmatriculare, pot depune dosar pentru restituirea taxei??? Pana in 2013, taxele acestea puteau fi recuperate. Acum se mai poate??? Ce trebuie sa contina dosarul???
Care este motivul pentru care solicitati restitutirea taxei? Nici pana in 2013 nu se restituiau taxele. Existau contestatii in instanta, care odata castigate (in urma unui proces), permiteau recuperarea sumei platite...dar nici atunci nu castiga toata lumea...Nu pricep ce intelegeti prin sintagma: "pot depune dosar pentru restituirea taxei??? "...este ca si cum ati depune dosar pentru restituirea ipozitului pe locuinta, pentru restituirea tva-ului sau mai stiu eu ce taxa sau impozit...Puteti doar demara o actiune in instanta prin care sa incercati sa contestati aceasta taxa. Asta nu o puteti face decat cu sprijinul unui avocat, ce nu va va garanta reusita...
Unii instanța admit aceste acțiuni, altele le resping.
Puteți să încercați, dar va trebui să plătiți taxa judiciară de timbru și onorariul avocatului (după caz).