Am fost la avocat ieri si a citit si dansa chemarea in judecata si acolo scrie ca doresc sistarea starii de indiviziune, nu scrie nimic despre rezilierea contractului de intretinere, nici nu se spune nimic in chemarea in judecata despre contractul de intretinere.Unchiul meu detine parca 3/16 din apartament in urma succesiunii dupa bunica mea, restul il detine tatal meu prin acel contract.
Scrie ca doresc o evaluare a apartamentului, proba cu inscrisuri, interogatoriu martori.Deci noi daca punem la proba cu inscrisuri acel contract de intretinere dovedim ca bunicul meu i-a lasat partea lui tatalui meu si trebuie sa ii platim unchiului doar partea pe care o are in urma succesiunii dupa bunica.
Deci in principiu noi ar trebui sa ii platim cele 3/16 dupa ce se face o evaluare a apartamentului, nu?
Ca sa se atace contractul trebuie inaintata o alta actiune in care sa se specifice ca doresc rezilierea contractului de intretinere, nu?
Intretinerea a fost prestata...parintii mei au avut grija de bunicul oferindu-i mancare, imbracaminte, tatal meu chiar a avut grija de el ca si de un copil(in momentul in care nu se prea putea misca il ajuta sa se spele si spre sfarsit chiar il spala chiar el), mama ii facea curatenie in camera si ii schimba zilnic asternuturile si cand a fost nevoie i-au fost cumparate si medicamente...la un moment dat am chemat un vecin care lucreaza ca si asistent sef la un spital sa ii administreze glucoza si ceva vitamine...asta a fost in ultima perioada din viata lui...cheltuielile, gazul, electricitatea erau platite de parintii mei din banii lor.
De abia acum prin noiembrie mi se pare am primit somatia de chemare in instanta inaintata de fratele tatalui meu...el a actionat in instanta pentru rezolutiunea contractului.Vreau sa stiu daca esxista posibilitatea ca fratele tatalui meu sa rezolutioneze contractul?
M-am mai documentat si am citit ca doar intretinutul sau intretinatorul pot rezolutiona contractul de intretinere.
Inca o data intreb daca aici se aplica rezerva succesorala?
nu...este un contract de intretinere incheiat la un notar si inregistrat in CF...in el se specifica ca in schimbul intretinerii(haine, mancare, medicamente si in caz de deces costurile inmormantarii) bunicul cedeaza partea lui tatalui meu.
Tatal meu a incheiat cu bunicul meu un contract de intretinere, bunica fiind deja decedata si dupa ea s-a facut succesiunea.Toate obligatiile au fost indeplinite pe timpul vietii bunicului si costurile inmormantarii au fost suportate de catre noi fratele tatalui meu a contribuit putin.Pe timpul vietii bunicului, fratele tatalui meu l-a vizitat foarte putin la fel au facut si copii si sotia acestuia.Tin sa precizez ca locuim in acelasi bloc.Acum ca bunicul a murit de un an si cateva luni am primit o somatie de chemare in instanta ca sa se rezolutioneze contractul de intretinere.
Am citi undeva de rezerva succesorala.Aici se aplica?Mentionez ca fratele tatalui deja are o parte dupa succesiunea bunicii.
Astept orice raspuns sau sfat venit din partea dumneavoastra.
Tatal meu a incheiat cu bunicul meu un contract de intretinere, bunica fiind deja decedata si dupa ea s-a facut succesiunea.Toate obligatiile au fost indeplinite pe timpul vietii bunicului si costurile inmormantarii au fost suportate de catre noi fratele tatalui meu a contribuit putin.Pe timpul vietii bunicului, fratele tatalui meu l-a vizitat foarte putin la fel au facut si copii si sotia acestuia.Tin sa precizez ca locuim in acelasi bloc.Acum ca bunicul a murit de un an si cateva luni am primit o somatie de chemare in instanta ca sa se rezolutioneze contractul de intretinere.
Am citi undeva de rezerva succesorala.Aici se aplica?Mentionez ca fratele tatalui deja are o parte dupa succesiunea bunicii.
Astept orice raspuns sau sfat venit din partea dumneavoastra.