avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate cristinabarbu

Activitate cristinabarbu

Răspuns la discuția indemnizatie handicap micsorata
cf acelei legi baietelul meu are dreptul la insotitor sau indemnizatie de handicap (nu poate beneficia de ambele). Eu fiind in concediu de crestere a copilului (mai am o fetita de 11 luni) am optat pentru indemnizatia de handicap care pana luna trecuta a fost de 705 lei. De luna aceasta am fost anuntati ca s-a redus la 500 lei din cauza unei decizii venite la nivel de judet (asta a fost explicatia data de asistenta sociala de la Primarie) care trebuia aplicata inca de anul trecut.
Buna seara.
Astazi am fost anuntata ca "Guvernul Boc" a hotarat sa taie 200 lei din indemnizatia de handicap de care beneficia baietelul meu, el avand un handicap grav asociat cu insotitor.
Exista o lege sau o O.U. in acest sens?Sau este o hotarare luata aiurea de alt "destept"? Se poate contesta o asemenea decizie?
Multumesc.
pentru ca esti in concediu de crestere copil poti lua indemnizatie de handicap pentru copil de la primarie. Mergi la asistenta sociala din cadrul Primariei si depui dosarul. Vei putea sa optezi pentru insotitor dupa ce copilul implineste 3 ani. Daca nua i depus dosarul grabestete pt ca acesti banuti nu se dau retroactiv, si este pacat pt ca este un drept al copilului.
Buna.
Si eu am un baietel cu handicap grav cu drept la insotitor. Nu ai voie si la insotitor pt copil atata timp cat tu esti in concediu de crestere a copilului, decat dupa ce implineste copilul 3 ani si tu incepi sa mergi iar la serviciu. Si eu am vrut sa fac la fel si mi-au spus ca nu se poate.
O zi buna.