avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie handicap micsorata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie handicap micsorata

Buna seara.
Astazi am fost anuntata ca "Guvernul Boc" a hotarat sa taie 200 lei din indemnizatia de handicap de care beneficia baietelul meu, el avand un handicap grav asociat cu insotitor.
Exista o lege sau o O.U. in acest sens?Sau este o hotarare luata aiurea de alt "destept"? Se poate contesta o asemenea decizie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:27, 25 Februarie 2011
Doamna despre ce fel de prestatie este vorba?
oricum legea 440/2006 nu este o lege ce promoveaza drepturile persoanelor cu handicap, ci este o lege ce discrimineaza.
Ca cetateni UE beneficiem de legislatia comunitara europeana cu transpunere in dreptul intern.
La fel persoanele cu handicap. Intrati pe site-ul Comisiei Europene, veti gasi regulamentele si directivele privind drepturile europene ale persoanei cu handicap, drepturi pe care Romania ar trebui sa le aplice si sa le respecte, insa nu o face.
Ar trebui sa se gaseasca cineva sa dea legea in judecata.
cf acelei legi baietelul meu are dreptul la insotitor sau indemnizatie de handicap (nu poate beneficia de ambele). Eu fiind in concediu de crestere a copilului (mai am o fetita de 11 luni) am optat pentru indemnizatia de handicap care pana luna trecuta a fost de 705 lei. De luna aceasta am fost anuntati ca s-a redus la 500 lei din cauza unei decizii venite la nivel de judet (asta a fost explicatia data de asistenta sociala de la Primarie) care trebuia aplicata inca de anul trecut.
Printr-o cerere scrisa, solicitati Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul dv un raspuns scris in care sa se arate in baza carei OUG s-a diminuat indemnizatia.Indemnizatia nu vi s-a taiat de catre Primarie, ci de catre institutia de mai sus. Indemnizatia vine de la stat in baza legii 448/2006.Nu aveau dreptul.In paralel adresati-va Ministerului Muncii printr-o sesizare.
Desi oamenii se cam feresc sa trimita sesizari, sa stiti ca Ministerul chiar solutioneaza problemele cetatenilor.
Fara sa intervin pro sau contra...nu stiu in ce baza s-a calculat acea indemnizatie initial la 705 RON. Conform legii 448/2006, acea indemnizatie este egala cu salariul net al asistentului social debutant, cu studii medii...ori acest salariu brut a fost de 705 RON (ian-iun 2010), net 543, RON, in perioada iulie-dec. 2010 a fost de 600 RON brut (net 461 RON), iar de la 01.01.2011 este de 670 RON brut, net fiind de 510 RON.
In nici o situatie nu aveati dreptul la 705 RON...nu stiu cum s-a calculat acea suma:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoane cu handicap gabitza_166 gabitza_166 1. Cf. legii 448/2006 pers. cu handicap beneficiaza de un salariu minim pe economie. De 3 ani nu ni s-a marit aceasta indemnizatie. A ramas la 587 in ... (vezi toată discuția)
Concediere - asistent persoana cu handicap grav mihail70 mihail70 Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor a persoanei cu handicap grav simpatyk simpatyk Buna ziua Uitati care este problema ! Pe luna noiembrie 2012 am primit indemnizatia neta in valoare de 570ron Pe luna decembrie 2012 am primit ... (vezi toată discuția)