avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere - asistent persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere - asistent persoana cu handicap grav

Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma concedieze. De somaj nu cred ca poate fi vorba devreme ce lucrez de o luna. Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
mihail70, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 14:13, 10 Martie 2011
asistent persoana cu handicap grav
sa-mi dea indemnizatia pentru persoana cu handicap

Sunteti persoana cu handicap sau asistent la o persoana cu handicap?
Daca va concediaza inseamna ca sunteti o persoana apta de munca, cum o sa va dea indemnizatie de handicap? Primarul hotaraste cui ii da indemnizatie de handicap? Si de ce sa va concedieze si sa va dea si indemnizatie, nu este normal daca tot va da o indemnizatie/plata sa aveti grija de persoana cu handicap?
Colegii sa ma ajute ca eu nu inteleg.
Initiatorul topicului este asistent personal al persoanei cu handicap grav, angajat al primariei cu cim, conform legii 448/2006.
Solicitati totusi acordarea catre persoana bolnava a indemnizatiei prevazuta de lege in cazul in care nu este angajat un asistent personal (de la 01.01.0211 este de 510 RON/luna).
Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma concedieze. De somaj nu cred ca poate fi vorba devreme ce lucrez de o luna. Va multumesc !

@mihail70
Ati modificat mesajul. Acum care ar fi intrebarea?
@Kyandra:
Persoana cu handicap nu a fost pusa in discutie, deci primeste indemnizatia.
Raspunsul dv. este totusi de retinut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
Buna seara..as avea si eu o intrebare.Am o fetita de 5 ani cu handicap grav ,am fost asistentul ei personal,spun asta pe motiv ca ne-am mutat din Bihor in Calarasi si aici nu ma mai angajeaza ca asistent personal, doar pot opta ptr indemnizatie,, ptr fiica mea, care este in cuantum de 520lei,,M-ar interesa daca indemnizatia vine pe numele meu,,pot sa primesc si ajutor de somaj?,,(in cartea de munca am 11ani lucrati fara intrerupere).Multumesc!!
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
sara_moni, utilizator
Indemnizatia vine pe numele fetitei.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului animarsrl animarsrl Buna ziua, O persoana cu handicap grav gradul I, a nascut un copil si doreste sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Salar sau indemnizatie pentru asistent personal pentru copil cu handicap Cristina Chelaru Cristina Chelaru Cumnata mea are doi copii cu handicap grav si cu drept la asistent personal, cel mare in februarie implineste 18 ani, iar cel mic in iunie implneste 14 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Asistent personal copil cu handicap grav nicavictorita nicavictorita buna ziua, sunt mama unui baietel de 3.6ani cu handicap grav. Pana la 3 ani am fost in concediu crestere copil cu handicap-a beneficiat de 600lei ... (vezi toată discuția)