avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza ...

Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza angajarea mea ca asistent personal. Soțul este încadrat în gradul de handicap grav cu asistent personal. Are traheostoma, gastrostoma, sonda urinara, paralizat, nu își poate inghiti nici măcar saliva. AJUTOR
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:01, 26 Septembrie 2024
Parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu handicap grav, adultii cu handicap grav ori reprezentantii legali ai acestora, cu exceptia celor cu handicap vizual grav, pot opta intre asistent personal si primirea unei indemnizatii lunare. (Art. 42. - (4) Lege nr. 448/2006)

Optiunea se exprima prin cerere adresata in scris Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Judetene, respectiv locale ale Sectoarelor Municipiului Bucuresti, si devine valabila numai pe baza acordului exprimat in scris al acestora. (Art. 42. - (5) Lege nr. 448/2006)
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Contractul individual de muncă al asistentului personal se încheie cu primăria localității de domiciliu sau reședință a persoanei cu handicap grav, după caz, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii.

Nerespectarea de către primăriile în a căror rază teritorială își are domiciliul sau reședința persoana cu handicap grav a acestei obligatii poate fi sesizata la AJPIS/ANPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handicap B.T. B.T. Buna ziua! Persoana incadrata la Handicap grav ,are dreptul la asistent personal sau la insotitor. Care sunt eu,ca fiica si care nu doar o insotesc, dar eu am ... (vezi toată discuția)
Salar sau indemnizatie pentru asistent personal pentru copil cu handicap Cristina Chelaru Cristina Chelaru Cumnata mea are doi copii cu handicap grav si cu drept la asistent personal, cel mare in februarie implineste 18 ani, iar cel mic in iunie implneste 14 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Modalitate de renuntare la asistent personal palsecam palsecam Buna ziua. Sunt interesat de etapele care trebuie urmate, astfel incat o persoana cu handicap grav sa renunte la asistentul personal, fara ca pacientul sa ... (vezi toată discuția)