avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Handicap

Buna ziua! Persoana incadrata la Handicap grav ,are dreptul la asistent personal sau la insotitor. Care sunt eu,ca fiica si care nu doar o insotesc, dar eu am grija de ea,ii dau de mancare,o pun in curat,o spal o imbrac....Nu am scoala de asistenta medicala,insa in cererea care trebuie sa o depun sa beneficiez de o indemnizatie pentru asta,nu este mentionata diferenta si nu stiu ce sa bifez. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: B.T. , utilizator 07:50, 26 Septembrie 2024
Dumneavoastră ce doriți, să fiți pe post de asistent personal, sau însoțitor`?
Puteți bifa varianta care v-o doriți.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Optiunea pentru asistent personal sau indemnizatie de insotitor:

Parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu handicap grav, adultii cu handicap grav ori reprezentantii legali ai acestora, cu exceptia celor cu handicap vizual grav, pot opta intre asistent personal si primirea unei indemnizatii lunare. (Art. 42. - (4) Lege nr. 448/2006)

Optiunea se exprima prin cerere adresata in scris Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Judetene, respectiv locale ale Sectoarelor Municipiului Bucuresti, si devine valabila numai pe baza acordului exprimat in scris al acestora. (Art. 42. - (5) Lege nr. 448/2006

Plata indemnizatiei lunare se asigura de primariile in a caror raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap grav. (Art. 43. - (2) Lege nr. 448/2006)
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Da,asta am inteles dar nu stiam care este diferenta dintre cele doua posibilitati,insa am aflat. Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)
Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza ... CatalinaBonciu CatalinaBonciu Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza angajarea mea ca asistent personal. Soțul este încadrat în gradul de handicap grav cu asistent ... (vezi toată discuția)