avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ...

Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:39, 31 Octombrie 2024
Disciplinar se poate inceta.
legea 448 care articol...
Legea 448 prevede doar ca:
art.39
....
(3) Modalitățile și condițiile de încheiere, modificare și încetare a contractului individual de muncă al asistentului personal se completează cu prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare.
(4) Contractul individual de muncă al asistentului personal încetează de drept în cazul decesului persoanei cu handicap grav


Art. 55. C.mun.
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege...in speta, demisie /concediere.
Depuneți reclamație la primărie să-i desfacă contractul de muncă pentru absențe nemotivate multiple.
Pe viitor nu mai angajați asistent personal, ci conform legii optați pentru plata unei indemnizații de însoțitor, care în prezent este de de 2.363 lei.
`
LEGEA 448 pe 2006.
Persoanele cu handicap gradul grav cu indemnizatie de insotitor prin Primarie si fara asistent personal, vor primi 2.363 lei net, echivalentul gradatiei 0 plus indemnizatia de handicap in valoare de 529 lei si bugetul complementar de 199 lei, in total 3.091 lei in mana.
`
Optiunea pentru asistent personal sau indemnizatie de insotitor
Adultul cu handicap vizual grav poate opta pentru asistent personal sau indemnizatie de insotitor. (Art. 42. - (1) Lege nr. 448/2006)
`
Optiunea se exprima prin cerere adresata in scris Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Judetene, respectiv locale ale Sectoarelor Municipiului Bucuresti, si devine valabila numai pe baza acordului exprimat in scris al acestora. (Art. 42. - (5) Lege nr. 448/2006)
``
Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Judetene, respectiv locale ale Sectoarelor Municipiului Bucuresti, vor comunica angajatorului, in termen de 5 zile, acordul pentru optiunea exprimata in conditiile prevazute la alin. (5). (Art. 42. - (6) Lege nr. 448/2006)
`
Indemnizatia lunara prevazuta la art. 42 alin. (4) este in cuantum egal cu salariul net al asistentului personal gradatia 0, stabilitatea potrivit prevederilor legale care reglementeaza nivelul de salarizare a personalului platit din fonduri publice (Art 10 alin (1) din OUG nr. 51/2017 pentru modificarea si completarea unora acte normative care modifica alin (1) al art 43 din Legea 448/2006).
`
Plata indemnizatiei lunare se asigura de primariile in a caror raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap grav. (Art. 43. - (2) Lege nr. 448/2006)
``
Plata indemnizatiei se face pe perioada valabilitatii certificatului de incadrare in grad de handicap, emis de Comisiile de Protectie a Copiilor sau de Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, dupa caz. (Art. 43. - (3) Lege nr. 448/2006)
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Optiunea pentru asistent personal sau indemnizatie de insotitor:

Parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu handicap grav, adultii cu handicap grav ori reprezentantii legali ai acestora, cu exceptia celor cu handicap vizual grav, pot opta intre asistent personal si primirea unei indemnizatii lunare. (Art. 42. - (4) Lege nr. 448/2006)

Optiunea se exprima prin cerere adresata in scris Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Judetene, respectiv locale ale Sectoarelor Municipiului Bucuresti, si devine valabila numai pe baza acordului exprimat in scris al acestora. (Art. 42. - (5) Lege nr. 448/2006

Plata indemnizatiei lunare se asigura de primariile in a caror raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap grav. (Art. 43. - (2) Lege nr. 448/2006)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza ... CatalinaBonciu CatalinaBonciu Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza angajarea mea ca asistent personal. Soțul este încadrat în gradul de handicap grav cu asistent ... (vezi toată discuția)
Handicap B.T. B.T. Buna ziua! Persoana incadrata la Handicap grav ,are dreptul la asistent personal sau la insotitor. Care sunt eu,ca fiica si care nu doar o insotesc, dar eu am ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)