Cumnata mea are doi copii cu handicap grav si cu drept la asistent personal, cel mare in februarie implineste 18 ani, iar cel mic in iunie implneste 14 ani. Au o indemnizatie pe luna dar nu au asistent personal si as dori sa stiu daca poate fi cumnatul meu , iar daca nu cine poate fi? De ce va intreb, pentru ca am citit in legea 448/2006 dar nu prea am inteles daca au dreptul la amandoua iar cineva de la primaria din Baia Mare mi-a zis ca poate opta ori pentru indemnizatia copiilor, ori pentru asistent personal nu amandoua.
Raspunsul la intrebarea dv. se regaseste in art. 42 alin. 4 din Legea nr. 448/2006 care arata ca părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului cu handicap grav, adulţii cu handicap grav ori reprezentanţii legali ai acestora, cu excepţia celor cu handicap vizual grav, pot opta între asistent personal şi primirea unei indemnizaţii lunare.
Opţiunea se exprimă prin cerere adresată în scris direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, şi devine valabilă numai pe baza acordului exprimat în scris al acestora.
Handicap
B.T.
Buna ziua! Persoana incadrata la Handicap grav ,are dreptul la asistent personal sau la insotitor. Care sunt eu,ca fiica si care nu doar o insotesc, dar eu am ... (vezi toată discuția)