avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere - asistent persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere - asistent persoana cu handicap grav

Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma concedieze. De somaj nu cred ca poate fi vorba devreme ce lucrez de o luna. Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
mihail70, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 14:13, 10 Martie 2011
Kyandra .Fetita este minora si nu se poate ingriji singura ca sa poata fi beneficiara acelei indemnizatii art. 42 alin 3 Legea 448/2006 rep.
"Parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu handicap grav, adultii cu handicap grav ori reprezentantii legali ai acestora, cu exceptia celor cu handicap vizual grav, pot opta intre asistent personal si primirea unei indemnizatii lunare.
(4) Optiunea se exprima prin cerere adresata in scris directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, si devine valabila numai pe baza acordului exprimat in scris al acestora.
2 Salariul brut este 690 lei iar salariul net al asistentilor personali cat si indemnizatia soliciata conform art. 42 alin.3 este 526 lei nu 510 lei cat spui tu. Este adresa venita de la MMFPS prin Directiile judetene pentru protectia copilului. Asa ca te rog sa ai mare grija!, sunt totusui bani probleme Curtea de Conturi nu altele..Te stimez foarte mult chiar daca nu ne cunoastem.
Doamna pentru ca dvs. o sa primiti acei bani este posibil sa nu va mai incadrati la somaj. Cel mai bine este sa va interesat la Oficiul judetea pentru migrarea fortei de munca unde sunteti arondata ca si localitate. Nu de alta dar nu are sens sa mai alergati dupa acte.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Corbeanca, utilizator
Raspuns pentru persoana care a postat prima intrebare. Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj conform Legii 76/2003 trebuie sa aveti lucrate anterior intrruperii activitatii parca 12 luni. Daca persoana de acre ingrijiti este minora dvs. in calitate de reprezentant legal al copilului beneficiati de o indemnizatie in cuantum de 520 lei pe luna. Daca persoana este majora si se poate descurca singura ceea ce nu cred avand in vedere ca probabil in certificatul care atesta gradul de handicap era prevazut cu insotitor acea indemnizatie se acorda acesteia sau reprezentantului legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului animarsrl animarsrl Buna ziua, O persoana cu handicap grav gradul I, a nascut un copil si doreste sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Salar sau indemnizatie pentru asistent personal pentru copil cu handicap Cristina Chelaru Cristina Chelaru Cumnata mea are doi copii cu handicap grav si cu drept la asistent personal, cel mare in februarie implineste 18 ani, iar cel mic in iunie implneste 14 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Asistent personal copil cu handicap grav nicavictorita nicavictorita buna ziua, sunt mama unui baietel de 3.6ani cu handicap grav. Pana la 3 ani am fost in concediu crestere copil cu handicap-a beneficiat de 600lei ... (vezi toată discuția)