avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate ramo80

Activitate ramo80

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare:
Socrii mei au cumparat in urma cu 30 ani o casa si terenul aferent cu, chitanta de mana. Conform chitantei, la momentul respectiv casa era compusa dintr-o camera, bucatarie si hol si 250 mp de teren.
La scurt timp dupa achizitie, socrii mei au extins casa si au construit si anexe.
Au rol fiscal si platesc impozit pentru casa si teren asa cum este specificat pe chitanta de mana.
La o simpla masuratoare facuta cu ruleta, terenul are in realitate in jur de 350 mp, iar casa are acum 3 camere, hol, bucatarie si baie, plus anexele (magazii si garaj).
Nu au absolut nici un alt act in afara chitantei de mana, iar fostul proprietar este decedat de peste 20 ani si din cate stim nu ar avea mostenitori.
In momentul de fata, am vrea sa reusim sa obtinem actele de proprietate pe numele socrilor, insa nici nu stim de unde sa incepem, care ar fi primul pas si cum se poate rezolva aceasta situatie.
Va multumesc mult pentru un raspuns

Răspuns la discuția Contract rezervare apartament nou
Multumesc mult pentru raspuns. O sa trimitem notificare azi.
Numai bine!
Buna ziua,

Am semnat un contract de rezervare pentru un apartament nou. Am stabilit cu dezvoltatorul sa semnam antecontractul in data de 26 iunie 2015, urmand sa faca dumnealor programarea la notariat, intrucat ne-au explicat ca au un notariat cu care lucreaza. A doua zi trebuia sa ne comunice ora la care suntem programati. Intrucat nu am primit niciun telefon, am sunat noi. Ni s-a spus ca au vorbit la notariat dar inca nu au confirmat ora si ne vor suna luni, intrucat era vineri. Luni, nu am primit nici un telefon. Marti, am sunat si eu si sotul - nu ne-a mai raspuns nimeni si nici nu am mai primit nici un semn de viata de la dezvoltator.
La incheierea contractului de rezervare, am achitat suma de 4500lei, care urma sa fie scazuta din valoarea avansului.
Data stipulata in contractul de rezervare pentru incheierea antecontractului este 30 iunie 2015.
De asemenea exista un articol aplicabil vanzatorului si un articol aplicabil cumparatorului, care spun ca in cazul in care una dintre parti nu se prezinta sau refuza semnarea antecontractului se restituie, respectiv se retine cu titlul de penalitate contractuala, suma achitata la incheierea contracului de rezervare.
In momentul de fata, problema este ca nu reusesc sa contactez dezvoltatorul si risc sa ma aflu in situatia prezentata in articol, de neprezentare la semnarea antecontractului.
Va rog sa ne sfatuiti cum am putea proceda in aceasta situatie pentru a denunta acest contract de rezervare si sa ne recuperam avansul.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra
Buna ziua,

Am un proces la care am depus recurs. O data cu depunerea recursului am achitat si taxa de timbru in valoare de 225 lei (valoarea litigiului este de 5500lei).
Cand am primit citatia, mi se solicita din nou plata acestei taxe.
Textul citatiei:
"Depuneti dovada achitarii TT in valoare de 221 lei in contul bugetului local si TJ de 3 lei, sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata".
Este posibil asa ceva? Instanta imi poate solicita plata de doua ori a aceleiasi taxe?
Daca o achit din nou, mai pot recupera banii?
Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii pentru a putea obtine actele necesare vanzarii unui apartament:

Apartamentul in cauza a fost achizitionat de catre parintii mei, in 1977, in Bucuresti, sector 3. Contractul de construire este pe numele ambilor parinti, dar contractul de credit este doar pe numele mamei.
Mama a decedat in 2006 si nu am facut succesiune. Mentionez ca sunt unicul copil, nu mai exista alti mostenitori in afara de mine si de tatal meu.
Vreau sa demarez procedura de succesiune si am inteles ca am nevoie de dovada achitarii integrale a apartamentului.
1. Puteti sa imi spuneti de unde pot obtine aceasta dovada si ce acte sunt necesare (avand in vedere ca, contractul de imprumut a fost doar pe numele mamei)
2. La succesiune, impozitul se plateste doar pe 1/2 mamei sau pe valoarea integrala a apartamentului?
3. Am nevoie de procesul verbal de predare-primire al apartamentului la succesiune sau la cadastru? Nu am acest act si nu stiu de unde as putea sa il recuperez. Actele pe care le am sunt contractul de construire si cel de imprumut.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra


Riscul de vandalism este inclus. Masina este achizitionata in leasing si polita este full casco.
Desi nu au specificat in foile de constatare ca este dauna provocata de caini, atat societatea de asigurari cat si Comisia de supraveghere a asigurarilor sustin ca din fotografii se vede acest lucru si este suficient.
Multumesc mult pentru raspuns.

Tocmai am primit pe mail si raspunsul de la CSA care imi spune ca nu sunt in masura sa intervina, instanta de judecata fiind singura autoritate competenta.

Aveti dreptate, singura solutie este sa apelez la un avocat.

Numai bine!
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie mai complicata si am nevoie de parerea unui expert. La inceputul lunii iulie am gasit masina avariata in parcare (capota si aripa zgariate si bara perforata in mai multe locuri). Am mers la asigurari, au facut constatarea pentru deschiderea de dosar de dauna in care au specificat bara sparta, capota si aripa zgariata. Service-ul a cerut suplimentarea pieselor, s-a facut reconstatare de catre firma de asigurari si au suplimentat cu o aparatoare de noroi si polisare far zgariat. Dupa 1 luna de zile, timp in care masina a stat in service, am fost anuntata de service ca asiguratorul refuza plata pe motiv ca dauna a fost produsa de caini si nu este risc asigurat. In conditiile generale nu este mentionat acest risc la excluderi. In fapt, nu este mentionat deloc, nici ca fiind acoperit si nici exclus. In fisele de constatare si in declaratia mea nu s-a mentionat nicaieri ca ar fi fost dauna produsa de caini. Am solicitat reanalizarea dosarului si dupa 21 de zile, desi termenul contractual este de 15 zile, mi-au raspuns ca refuza plata. Am facut reclamatie la Comisia de supraveghere a asigurarilor si desi s-a depasit termenul de 30 zile, nu am primit nici un raspuns. Dupa 2 luni, am platit eu factura deoarece se adunau penalitatile si am recuperat masina din service. Apoi am depus la asigurari cerere de conciliere. Cu doua zile inainte de termenul pentru conciliere am primit prin posta o scrisoare de la asigurator in care imi comunica, ca refuza concilierea si isi mentine pozitia. In momentul de fata nu stiu ce sa fac, sa merg mai departe si sa ii actionez in judecata sau nu. Eu am imprumutat banii pentru achitarea reparatiei si ma tem sa nu pierd procesul. Considerati ca am temei legal pentru darea in judecata? In plus, pe polita CASCO este specificat ca acopera avariile, iar la rubrica unde sunt mentionate documentele care fac parte integranta din polita, nu sunt specificate conditiile generale contractuale pe care le invoca ei (desi acestea nu contin mentiuni referitoare la daune produse de animale). Nu stiu daca acest fapt este favorabil sau nu.
Astept raspunsul d-voastra
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Contract formare profesionala
Am intels. Multumesc mult pentru ajutor.
Numai bine!
Răspuns la discuția Contract formare profesionala
Multumesc mult pentru raspunsuri. Ca sa lamuresc exact situatia, angajatorul a semnat deja un act aditional la contractul meu cu institutia de invatamant, prin care se obliga sa plateasca 25% din suma totala iar plata trebuie facuta pana in luna mai. Saptamana trecuta mi s-a spus despre contractul pe care ar trebui eu sa-l semnez, pentru o perioada de 2 ani. Dupa cum am mai spus, cursurile nu presupun deloc scoaterea din activitate, desfasurandu-se sambata si duminica. Deci in situatia actuala, daca eu refuz sa semnez, care sunt consecintele posibile? Angajatorul ramane inca cu obligatia contractuala fata de institutia de invatamant?