avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Activitate Public_Attitude

Activitate Public_Attitude

Mulțumesc, am formulat plângere împotriva rezoluției și cerere de recuzare pentru antepronunțare.
Nu "am încercat" să-mi fac singur dreptate, ci am reușit, deoarece ocupantul ILEGAL (fostul chiriaș al A.F.I. ce NU MAI DEȚINEA BUNUL MEU în patrimoniu)... chiar a plecat.
Problema mea este rezoluția domnului procuror, dată fără nici cea mai mică urmă de contradictoriu, și în totală violare a drepturilor la apărare :)
După o plângere depusă direct pe masa dumnealui în ziua Z-1, fără a cita învinuitul, fără a-i acorda drept de apărare, un domn procuror constată :
1/ Că X este proprietar al unui imobil prin sentințe civile definitive și irevocabile;
2/ Că Y a avut cândva un contract de închiriere cu statul pentru acel imobil;
X a pus belciug pe poartă în ziua Z-1, a încuiat proprietatea sa și a declarat în fața poliției că nu mai permite nimănui accesul în casă până la mutarea definitivă a lui Y din proprietatea lui.
X nu a pătruns în casă, a rămas în curtea imobilului timp de 2 zile și a permis apoi lui Y să-și ridice toate bunurile din proprietatea sa.
În ziua Z-3, Y s-a mutat de bunăvoie, cu proces verbal întocmit în prezența poliției. S-a constatat de asemeni că nu lipsește nici măcar oala cu galbeni din bunurile lui Y. După mutare, Y a dat chitanță lui X că și-a ridicat toate bunurile din proprietatea lui X.
În ziua Z-6, tot fără a cita învinuitul, domnul procuror dispune începerea urmăririi penale împotriva lui X pentru infracțiunea de violare de domiciliu și prin rezoluție, dispune RESTABILIREA SITUAȚIEI ANTERIOARE.

S-a antepronunțat oare domnul procuror ?
O fi fost oare respectat dreptul la apărare a învinuitului (ce a devenit inculpat între timp) ?
Este oare suspectă graba domnului procuror de a da rezoluții în 6 (șase) zile de la depunerea plângerii fără a verifica la secția de poliție dacă o fi evoluat situația ?
Dacă dreptul de proprietate (recunoscut de altminteri și de domnul procuror) este un drept ABSOLUT, EXCLUSIV și PERPETUU, cum poate fi învinuit X de infracțiunea de "violare de domiciliu" ? :D
Ca la noi la nimeni.
Hotărârea pilot împotriva României, ( [ link extern ] / )
ce are precum efect suspendarea TUTUROR cauzelor românilor în fața CEDO privitoare la bunurile naționalizate de către tovarăși, este o premieră. Nicio țară nu se mai aflase până acum în penibila situație ca CEDO să-i facă în asemenea hal cu degetul.
FOARTE gândită mi se pare însă măsura coercitivă la adresa Statului Român adoptată de către CEDO, ce a constatat într-un târziu că ea vorbește, ea aude. În loc de a condamna Statul Român la despăgubiri un pic mai mărișoare în favoarea justițiabililor români (de nivelul celor pe care le acordă francezilor sau italienilor), Curtea s-a gândit să suspende cauzele pe rol având același obiect timp de 18 luni.
Asta pentru a respecta prevederile art. 6.1 privitor la durata rezonabilă a proceselor pesemne... =D>