avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu : PROPRIETAR versus ocupant ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu : PROPRIETAR versus ocupant ilegal

După o plângere depusă direct pe masa dumnealui în ziua Z-1, fără a cita învinuitul, fără a-i acorda drept de apărare, un domn procuror constată :
1/ Că X este proprietar al unui imobil prin sentințe civile definitive și irevocabile;
2/ Că Y a avut cândva un contract de închiriere cu statul pentru acel imobil;
X a pus belciug pe poartă în ziua Z-1, a încuiat proprietatea sa și a declarat în fața poliției că nu mai permite nimănui accesul în casă până la mutarea definitivă a lui Y din proprietatea lui.
X nu a pătruns în casă, a rămas în curtea imobilului timp de 2 zile și a permis apoi lui Y să-și ridice toate bunurile din proprietatea sa.
În ziua Z-3, Y s-a mutat de bunăvoie, cu proces verbal întocmit în prezența poliției. S-a constatat de asemeni că nu lipsește nici măcar oala cu galbeni din bunurile lui Y. După mutare, Y a dat chitanță lui X că și-a ridicat toate bunurile din proprietatea lui X.
În ziua Z-6, tot fără a cita învinuitul, domnul procuror dispune începerea urmăririi penale împotriva lui X pentru infracțiunea de violare de domiciliu și prin rezoluție, dispune RESTABILIREA SITUAȚIEI ANTERIOARE.

S-a antepronunțat oare domnul procuror ?
O fi fost oare respectat dreptul la apărare a învinuitului (ce a devenit inculpat între timp) ?
Este oare suspectă graba domnului procuror de a da rezoluții în 6 (șase) zile de la depunerea plângerii fără a verifica la secția de poliție dacă o fi evoluat situația ?
Dacă dreptul de proprietate (recunoscut de altminteri și de domnul procuror) este un drept ABSOLUT, EXCLUSIV și PERPETUU, cum poate fi învinuit X de infracțiunea de "violare de domiciliu" ? :D
Cel mai recent răspuns: Public_Attitude , utilizator 23:43, 24 Aprilie 2011
Art.192 Cod Penal prevede ca infracţiunea de violare de domiciliu constă în pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia.
Intrarea in stapanirea imobilului dobandit prin hotarari judecatoresti trebuia facuta potrivit legii, apeland eventual la executare silita in cazul in care chirisului ii erau opozabile acele hotarari si refuza sa le puna in executare.
Se pare ca ati incercat sa va faceti singur dreptate, imobilul in cauza era folosit in virtutea unui contract de inchiriere de catre Y si asfel, chiar proprietar fiind, nu aveati dreptul de a intra in acel loc imprejmuit, folosit de chirias, fara consimtamantul acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
Nu "am încercat" să-mi fac singur dreptate, ci am reușit, deoarece ocupantul ILEGAL (fostul chiriaș al A.F.I. ce NU MAI DEȚINEA BUNUL MEU în patrimoniu)... chiar a plecat.
Problema mea este rezoluția domnului procuror, dată fără nici cea mai mică urmă de contradictoriu, și în totală violare a drepturilor la apărare :)
In termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei , aveti posibilitatea legala ca in conformitate cu disp.art.278 c.pr.pe. sa formulati plangere impotriva rezolutiei procurorului care a efectuat cercetarile , la procurorul ierarhic superior al acestuia.
Daca nu primiti raspuns de la acesta din urma , in termen de 20 de zile , adresati plangerea instantei de judecata competente.
Mulțumesc, am formulat plângere împotriva rezoluției și cerere de recuzare pentru antepronunțare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)
Doua plangeri pe acelasi motiv Daniel Firica Daniel Firica Buna ziua! Am si eu o dilema. :) Presupunand ca in ziua X numitul Y depune o plangere impotriva lui Z pe motiv ca acesta din urma i-a spart geamul etc. ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de violare de domiciliu? mihaitm mihaitm Daca am patruns in curtea si in casa unde locuieste o fosta prietena,fara ca ea sa fie acasa,pentru a-mi recupera niste bunuri personale,pot fi acuzat de ... (vezi toată discuția)