avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doua plangeri pe acelasi motiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doua plangeri pe acelasi motiv

Buna ziua!
Am si eu o dilema. :)
Presupunand ca in ziua X numitul Y depune o plangere impotriva lui Z pe motiv ca acesta din urma i-a spart geamul etc. Procurorul intr-un final dispune NUP fata de invinuitul Z. Toata lumea e fericita.
15 zile mai tarziu X revine cu aceeasi plangere.
Intrebarea este cum motiveaza procurorul a doua solutie? Sau daca este legal sa se revina asupra cazului.
Imi cer scuze pentru exprimarea superficiala dar nu as vrea sa se deduca speta.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:51, 26 Ianuarie 2011
O va respinge,deoarece in alt dosar privind aceasi persoana si aceleasi fapte exista o rezolutie de NUP,care nu a fost atacata potrivit legii -la primul procuror,la instanta,etc.Procedura penala prevede doar atacarea rezolutiei,potrivit legii,si nu depunerea unei alte plangeri,or intrucat acolo unde legiuitorul nu distinge ,nici interpretul nu trebuie sa distinga.Aceasta ,deoarece ordonanta sau rezolutia procurorului nu pot fi investite cu autoritatea lucrului judecat,legiutorul stipuland ca doar hotararile instantelor judecatoresti pot fi investite cu aceasta autoritate.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
da, dar mai e posibil ca cea de-a doua plangere sa fie asimilata cu plangerea impotriuva rezolutiei procurorului si atunci va fi luata in discutie de prim procuror.
nu s-a depus plangere impotriva rezolutiei.

si procurorul a ramas in stadiul: "aaaa... da.. reveniti saptamana viitoare ca nu va pot da un rasp,"
Nu poate fi asimilata cu plangerea impotriva rezolutiei procurorului adresata primului procuror-in speta-deoarece ea nu este adresata primului procuror in mod expres cu acesta titulatura-plangere impotriva rezolutiei procurorului-,nu este legala si temeinica-nefiind motivata in fapt si in drept-deoarece nu contine argumentarea netemeiniciei sau nelegalitatii rezolutiei procurorului.
Mai mult decat atat,presupun ca a fost depasit termenul prevazut de art.278 alin.3 cpp.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezoluție parchet data aiurea Pretorian Pretorian Buna ziua! Povestea pe scurt este urmatoarea: Dl. X din exces de zel si prea multe probleme cu mansarda imi arunca de pe bloc antena parabolica => distrusa ... (vezi toată discuția)
Continutul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale vasile2013 vasile2013 Ma poate lamuri cineva referitorla continutul rezolutiei de NUP? Este necesar ca aceasta sa fie motivata cu privire la fiecare infractiune cu care a fost ... (vezi toată discuția)
Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)