Buna ziua!
Povestea pe scurt este urmatoarea: Dl. X din exces de zel si prea multe probleme cu mansarda imi arunca de pe bloc antena parabolica => distrusa maxim. I-am solicitat sa o plateasca, a refuzat, a urmat reclamatia la politie, dosarul de cercetare penala pentru distrugere. La insistentele ofiterului insarcinat cu cercetarea, acesta se hotaraste sa imi achite contravaloarea antenei. Dupa un cca un an de zile - inainte de Paste, primesc o rezolutie a Parchetului care m-a lasat interzis.
In preambulul rezolutiei in mod corect este nominalizat ca invunuit Dl. X ce este cercetat sub aspectul..........
Insa in dispozitiv, la pct 1. se precizeaza ca se dispune incetarea urmariri penale fata de invituinul dl. Z, un nume fara nici o legatura de cauzalitate cu speta!!!
Pe mine ma transforma din Marin in Marian.
Iar la pct. 2 se stipuleaza: cheltuielile judiciare vor fi suportate de ambii in baza art 192 alin 1 pct. 2 lit. b Cpp. De ce? Nu a intervenit nici o impacare. Din cauza multiplelor dosare penale si la sfatul orgnelor de cercetare penala Dl. X a acceptat sa imi plateasca contravaloarea antenei distruse. Litiugiul stiu ca se stinge tocmai urmare recuperarii prejudiciului.
CE TREBUIE SA FAC IN CAZUL DE FATA?
o cerere de indreptare a erorii matriale si o plangere impotriva rezolutiei, sau doar plangere impotriva rezolutiei?
Depuneti o plangere motivata impotriva rezolutiei date de procuror.
Din ceea ce relatati este evident ca rezolutia a fost redactata in sistem "copy and paste" si s-au amestecat datele de la speta dvs cu date de la o alta rezolutie.
Va trebui sa formulati plangere impotriva rezolutiei procurorului in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei, plangerea pe care o veti adresa procurorului ierarhic superior.
Daca solutia ramane aceiasi va trebui sa formulati in baza art.278 indice 1 cpp in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei, plangere la instanta careia iar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta,
Atentie! daca procurorul ierarhic superior nu solutioneaza plangerea in termenul de 20 de zile, termenul de formulare al plangerii la instanta curge de la data expirarii termenului de 20 de zile.
Daca si instanta respinge plangerea formulata, solutia instantei de fond o puteti ataca doar cu recurs.