avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului

Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie nup.partea adversa a atacat rezolutia si s-a dispus cercetarea de prim proc . care a trimis instiintare de nup.cumnatului.partea adversa a deschis un nou dosar cu aceleasi probleme.Este normal asa ,sau era o alta cale de urmat din pdv. legal?de ce nu se continua vechiul dosar pana la solutionare?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:55, 25 Septembrie 2009
Partea nemultumita de rezolutia procurorului poate face plangere impotriva acesteia in termen de 20 de zile de la comunicare. Iar dosarul inregistrat are ca obiect plangere impotriva rezolutiei procurorului.....deci este corect sa fie un al dosar.
Dosarul initial a primit rezolutia de N.U.P..Rezolutia procurorului a fost atacata la procurorul ierarhic superior,primul procuror,iar noul dosar format ,in mod corect,are alt numar,dar si alt obiect plengerea impotriva respectivei rezolutii
Cred ca am formulat prea comprimat decat doream.Spuneam ca parchetul s-a pronuntat cu nup ,prim proc s-a pronuntat cu nup ,si daca sunt reale prevederile art.278 pct.2 plangerea trebuie adreasata proc. ierarhic superior.Va multumesc foarte mult.
Suplimentar opiniilor colegilor,puteti parcurge si deciziile pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la modul de aplicare a disp art 278 1 al in 8 lit C p pen in cazul plangerii formulate impotriva rezolutiei,ordonantei ori dispozitiei din rechizitoriul de neincepere sau de clasare a cauzei.
adita_auto a scris:

Cred ca am formulat prea comprimat decat doream.Spuneam ca parchetul s-a pronuntat cu nup ,prim proc s-a pronuntat cu nup ,si daca sunt reale prevederile art.278 pct.2 plangerea trebuie adreasata proc. ierarhic superior.Va multumesc foarte mult.


Ultima parte este gresita. Dupa plangerea formulata la procurorul ierarhis superior (prim-procurorul in cazul dvs) plangerea se adreseaza direct instantei. Insa daca veti lectura cu atentie articolele 275 si urm. C.pr.pen. veti constata ca plangerea gresit indreptata se trimite(din oficiu) organului competent (instantei egale in grad cu parchetul la care s-a efectuat U.P.). Pentru aceste considerente este cat se poate de firesc ca aceasta ultima plangere sa primeasca un alt nr. de dosar.

Bafta,
Av. Adrian Posdarie

Alte discuții în legătură

Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutii procuror alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua ! In urma cu aprox. 3 ani am apelat dupa tel. mobil pe cineva pe care l-am calomniat , amenintat si i-am adresat injurii . Acesta a facut plangere la ... (vezi toată discuția)