avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie

O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus CONTINUAREA CERCETARILOR intorcindus-se dosarul la procurorul de caz.Acesta din urma a solutionat tot cu NUP,pe comunicare scrie ca si aceasta rezolutie poate fi atacata la Prim.Pr.acelei unitati in termen de 20 zile.Termenul de 20 zile a expirat ,in schimb s-a atacat in termen direct la judecatorie fara a se ataca din nou la Prim Pr. Ce se intimpla in cazul asta ?
Daca si la celalalt dosar procurorul a solutionat cu NUP,iar pe comunicare v-a informat ca aveti dreptul sa atacati rezolutia in termen de 20 zile la prim-procuror ierarhic, de ce nu ati atacat?
Dvs ati atacat la instanta,iar instanta o sa va respinga plangerea ca fiind inadmisibila.
RIL - Recurs in interesul legii, Recurs ICCJ
Decizia nr. XIII din 21 noiembrie 2005 cu privire la modul de solutionare a plangerii adresate direct instantei de judecata impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata, fara ca acestea sa fie atacate, in prealabil, conform art. 278 din Codul de procedura penala, la procurorul ierarhic superior.
Plangerea adresata direct instantei de judecata impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau a ordonantei ori, dupa caz, a rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, data de procuror, fara ca acestea sa fie atacate, in prealabil, conform art. 278 din Codul de procedura penala, la procurorul ierarhic superior, este inadmisibila.


Nota:Solutia ar trebui reconsiderata , avand in vedere continutul alin.(13) "plangerea gresit indreptata se trimite pe cale administrativa, organului judiciar competent."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)