avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate Carmenalex

Activitate Carmenalex

Am lucrat ca educatoare timp de 6 ani, fiind titulara pe post. In octombrie 2007 am intrat in concediu prenatal. In noiembrie 2007 am nascut prima fetita in Spania. In ianuarie 2008 mi s-a eliberat decizia pentru concediu de lauzie. Dupa 10 luni am cerut o copie a deciziei de concediu pentru cresterea copilului, pentru a completa dosarul pentru indemnizatie. Acest dosar mi-a fost respins (verbal) de catre SS. In iulie 2009 am nascut a doua fetita tot in Spania, tara in care locuiesc din octombrie 2007. ISJ-ul mi-a oferit prelungire la concediul postnatal pana in iulie 2011. Astfel, am aproape 4 ani de concediu postnatal in care mi s-a refuzat plata indemnizatiei pentru cresterea copilului de catre SS din motive de intarziere a depunerii dosarului. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1) ma mai pot intoarce sa lucrez pe postul meu, care a fost pus in rezerva conform unor decizii ale ISJ, timp de 4 ani daca nu mi-a fost platita indemnizatia? 2) cei 4 ani pot fi considerati vechime? 3) as avea castig de cauza daca as actiona in instanta SS-ul pentru incalcarea drepturilor ca angajat? 4) mai am vreo sansa de a-mi recupera banii pentru concediul de crestere a copilului? Mentionez ca SS-ul m-a informat (verbal) ca decizia ISJ-ului, referitoare la pastrarea titularizarii pe post, nu este valabila fara acordarea deciziei de indemnizatie (pe care nu mi-au acordat-o). Va multumesc anticipat!