avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului

Am lucrat ca educatoare timp de 6 ani, fiind titulara pe post. In octombrie 2007 am intrat in concediu prenatal. In noiembrie 2007 am nascut prima fetita in Spania. In ianuarie 2008 mi s-a eliberat decizia pentru concediu de lauzie. Dupa 10 luni am cerut o copie a deciziei de concediu pentru cresterea copilului, pentru a completa dosarul pentru indemnizatie. Acest dosar mi-a fost respins (verbal) de catre SS. In iulie 2009 am nascut a doua fetita tot in Spania, tara in care locuiesc din octombrie 2007. ISJ-ul mi-a oferit prelungire la concediul postnatal pana in iulie 2011. Astfel, am aproape 4 ani de concediu postnatal in care mi s-a refuzat plata indemnizatiei pentru cresterea copilului de catre SS din motive de intarziere a depunerii dosarului. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1) ma mai pot intoarce sa lucrez pe postul meu, care a fost pus in rezerva conform unor decizii ale ISJ, timp de 4 ani daca nu mi-a fost platita indemnizatia? 2) cei 4 ani pot fi considerati vechime? 3) as avea castig de cauza daca as actiona in instanta SS-ul pentru incalcarea drepturilor ca angajat? 4) mai am vreo sansa de a-mi recupera banii pentru concediul de crestere a copilului? Mentionez ca SS-ul m-a informat (verbal) ca decizia ISJ-ului, referitoare la pastrarea titularizarii pe post, nu este valabila fara acordarea deciziei de indemnizatie (pe care nu mi-au acordat-o). Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:43, 26 Februarie 2011
Da, va puteti intoarce inapoi la servici .. rezervarea nu are nicio legatura cu faptul ca nu ati primit si indemnizatia pentru CCC.

Indemnizatia pentru CCC nu se acorda de catre ISJ, ci de catre stat ... dosarul trebuia sa-l depuneti la fosta Directie de munca, actualmente Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa intru in concediu crestere copil, eu tatal ? leoo leoo Buna ziua! Sunt angajat la o Asociatie de 3 ani si as vrea sa intru in Concediu crestere copil de 1 an cu 85% din salariu. Mi s-a nascut copilul pe data de ... (vezi toată discuția)
Drepturi la nasterea unui copil ile1075 ile1075 Buna ziua!! In luna octombrie o sa nasc un baietel din mama romanca si tata spaniol(mentinonez ca nu suntem casatoriti),si se va naste in spania, cetatenia ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)