avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate cipriq

Activitate cipriq

multumesc mult pentru raspuns si daca nu sunt prea insistent puteti sa-mi spuneti daca pot recupera cautiunea in cazul respingerii cererii sau cand pot recupera suma de bani?
se poate recupera cautiunea depusa la cererea de suspendare a executarii silite?
daca da, exista posibilitatea ca aceasta sa fie luata de creditor in cazul respingerii cererii?
vreau sa siu pentru ca trebuie sa imprumut banii si nu stiu ce riscuri am...

multumesc
Răspuns la discuția contestatie la somatia de plata
va multumesc mult de tot.
vreau sa intreb daca se mai poate face ceva in urmatoarea situatie:
- am semnat un contract de imprumut la notar pentru o anumita suma si am garantat cu un imobil;
- imprumutul nu a fost unul real deoarece creditorul nu mi-a dat acei bani niciodata ba mai mult nici nu putea sa castige atatia bani.
- motivul pentru care am semnat acel act a fost o cesiune de actiuni mai veche care la momentul semnarii actului era deja facuta(deci eu puteam sa nu mai semnez nici un fel de act)
- de buna credinta am semnat contractul de garantie pe care l-am onorat in mare parte poate chiar mai mult decat meritau actiunile la acea vreme dar criza si alte cauze m-au facut sa nu pot achita diferenta.(mai mult decat atat creditorul mi-a ascuns anumite aspecte referitoare la situatia financiara a firmei dar asta este o alta poveste)
- am onorat primele transe de bani dar din motive independente de vointa mea nu am mai putut achita diferenta.
- acum am primit o somatie de plata de la executor ca in termen de 15 zile sa achit diferenta dar nu am de unde.
Intrebarea este daca mai pot contesta acest act avand in vedere ca acel contract a avut ca obiect o datorie ireala si ilicita.Cum pot actiona in continuare?