Cam in toate cercetarile facute pe masinile fabricate in anii 2000 - 2004, distanta de orire a unui autoturism care se deplaseaza cu 50 km / h este de 24 - 28 m.
Trebuie luat in calcul si timpul de reactie, care este in cel mai fericit caz 1,5 secunde, dar in general este 2 secunde.
Deasemenea ar trebui sa stiti ca distantele date de mine mai sus , sunt calculate la conditii de drum perfecte, cauciucuri bune, acceleratia standard, greutare normala, etc,
In estenta factorii care influenteaza distanata de oprire a masinii sunt cei optimi.
Pentru cei care doar isi dau cu parerea pe acest forum, va sftatuiesc sa incercati sa va depasiti limitele nu doar sa reproduceti ce auziti, sunt zeci de cazuri de genul gazului meu, dar nimeni nu citeste studiile/ testele facute in alte tari unde arata clar ca nu [poti opri o masina instantaneu. Deasemenea va invit sa cititi in cartile pentru dobandirea permisului si in legislatie sa vedeti ce scrie despre acordarea de prioritate.
Nu vad de ce ar mai exixta si varianta de nepastrare a distantei fata de autoturismul din fata, pentru ca este impropriu spus, eu nu am avut masina in fata asa ca nu aveam ce distanta sa pastrez, fata de cine? Soferita mi-a iesit brusc in fata .
Accidentul s-a intamplat la 5 metri fata de mijlocul imaginar al intersectiei cu staraduta de pe care a iesit soferita. Eu cum am vazut ca da sa intre pe strada am franat si cam 5 metri m-am dus pe frana pana in ea. Daca nu franam o loveam in lateral exact pe usa soferitei.
Buna ziua,
Joi in data de 17.02.2011 ora 17:50 pe cand ma intorceam de la servici cu masina, pe strada Vasile Parvan, langa sucursala BRD, venind din directia Universitatea de Vest catre directia Pestlozzi, la intersectia cu straduta care este in spatele BRD-ului Mare, din dreapta mea imi iese o masina in fata, fara sa se asigure, chiar daca avea indicatorul cedeaza trecerea, franez dar iesindu-mi exact in cale nu apuc sa evit si ma ciocnesc de spatele acestei masini. Masina era condusa de o domnisoara iar in dreapta se afla tot o domisoara care era proprietarul de drept al masinii.
(Pana aici nimic deosebit......aaa, un accident cu neacordare de prioritate.....asa am crezut si eu pana sa ajung la politie !!.)
Ma dau jos din masina dupa impact, se da si soferita si proprietara masinii care nu mi-a acordat prioritate si ma intreaba ce facem caci stie ca trebuia sa imi acorde prioritate dar nu m-a vazut, i-am raspuns ca are 2 posibilitati, ori mergem la intelegere amiabila ori la politie.
Dupa acesta discutie proprietara masinii isi suna iubitul, politist de altfel, dupa care imi spune ca ea vrea sa mergem la politie pentru ca ea nu este de vina, caci eu am lovit-o in spate nu in lateral. Am zis ok, pentru mine este tot acelasi lucru(stiind ca drepatatea este de partea mea)
Am mers la politie unde am inceput sa complectam declaratiile si sa desemam schita accidentului. Eu am termiat primul i-am dat politistuli de la ghiseu declaratia, nu s-a uitat la ea si mi-a spus sa mergem jos sa vada masinile. I-am raspuns ca soferul masinii care nu mi-a dat prioritate nu a terminat declaratia, la care domnul politist mi-a raspuns ca nu conteaza, caci poate sa vina afara la masini, proprietara masinii.
Am coborat in fata politiei am mers pe strada unde erau parcate masinile, afara era nopatea, pe strada unde erau masinile parcate nu era lumina, politistul s-a uitat foarte scurt la masina mea si a afirmat: DOMNULE TU ESTI VINOVAT !!!
....Auzind acestea am inceput sa ripostez zicandu-i ca nici macar nu a citit declaratiile si nici nu sa uitat pe schite si deja ma declara vinovat.
NU MI-A VENIT SA CRED CA MA DECLARA VINOVAT FARA SA STEA DE VORBA CU MINE SA VADA CE SA INTAMPLAT, MAI ALES CA I-AM SPUS CA SOFERITA IMPLICATA IN ACCIDENT AVEA OBLIGATIA SA IMI CEDEZE TRECEREA.
Toata povestea parea sa fie "cusuta cu fir alb", politistul parca stia dinainte ce sa intamplat, mai ales ca a afirmat cateva lucruri de genul citez : "bai prietene ai ghinion ca ea a apucat sa incadreze masina pe strada si ca ai lovito in spate si nu in lateral, daca o lovei in lateral mai ziceam si eu..." lucruri despre care nici macar nu apucasem sa vorbesc si el le stia , de parca cineva l-ar fi sunat si i-ar fi povestit despre accident, ...CIUDAT, NU ?!!
Deasemenea i-am spus politistului ca pe sensul celalalt de mers in coloana se afla un fost coleg de servici care a vazut accidentul, care m-a si sunat dupa accident sa ma intrebe daca sunt bine si daca am nevoie sa ramana cu mine, dar gandindu-ma ca este clar ce sa intamplat nu i-am cerut sa mearga cu mine la politie. Am cerut sa nu ia o decizie pana nu il chem si pe acest martor sa dea o declaratie referitoare la ce sa intaplat, dar am fost refuzat de politist.
Ma adresez Dumeavoastra pentru ca astfel de practici din partea oamenilor legii nu sunt singulare, mai ales ca am daune la masina de aprx 5000 lei, daune care trebuie sa le achit acum singur datorita unui politist care interpreteaza legea cum vrea el chiar si in cazul de fata unde zic eu, ca nu sunt urme de indoiala si ca este vorba de neacordare de prioritate din partea soferitei el tot cum doreste dumnealui interpreteaza legea, sau mai bine zis cum i se spune sau cere sa imterpreteze...
Intrebarea mea este daca am sanse sa castig un eventual proces, pe cine dau in judecata, imi trebuie expert, ce pasi trebuie facuti pentru a castiga procesul ??
Va multumesc,
Cu respect,