Va multumesc pentru raspuns!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
Nelamurirea mea este legata de legea sau statutul care guverneaza posibilitatea exercitarii profesiei de avocat in Romania de catre un avocat acreditat in alta tara.
Mai exact, este vorba de un avocat licentiat si cu experienta in SUA care ar dori sa profeseze in Romania. Am primit raspunsuri contradictorii de la barouri #-o- unii spun ca e suficient sa se inscrie in barou si poate profesa dar nu poate depune concluzii, altii spun ca nu se poate profesa deloc daca nu exista reciprocitate cu statul respectiv (as crede ca mai mult ca sigur un stat al SUA nu are reciprocitate cu Romania, in mod special!).
Exludem pe moment varianta echivalarii studiilor. Exista vreo lege care stipuleaza in ce conditii poate un avocat din afara sa profeseze in RO? Stiu ca exista ceva reciprocitate cu statele din UE, dar despre alta tari, nonUE, nu am reusit sa obtin un raspuns clar.
Multumesc mult pentru sfaturi!
În ceea ce privește Normele Metodologice pentru aplicarea Codului Fiscal, întrucât acestea au fost aprobate printr-o hotărâre de Guvern (HG nr.150/2011), nu pot face obiectul unei excepții de neconstituționalitate.
----
În opinia mea, anacronismul poate fi înlăturat doar prin invocarea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art.I pct.7 din OUG nr.125/2011, prin care a fost modificat art.296 indice 9 din Codul Fiscal.
-----------------------
Nu inteleg pana la urma, aceste dispozitii pot fi atacate sau nu?
Buna ziua, sper ca cineva de pe forum sa ma poate ajuta cu o problema de mai jos.
Pensionarii pot beneficia de scutire la plata taxei de timbru? (in acest caz pentru dezbaterea unei mosteniri in instanta)
Inteleg ca se poate depune o cerere cum ca nu exista venituri suficiente pentru plata taxei dar exista vreo lege care sa reglementeze asa ceva sau e la aprecierea instantei?
Si scutirea, in caz ca poate exista, se aplica si daca pensionarul e persoana care cheama in judecata (care initiaza deci actiunea)?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
As dori si eu un sfat cu privire la o anumita problema.
Tatal meu a decedat in 1980. Cu mama era casatorit de 20 de ani si aveau 2 copii, plus 2 din o casatorie anterioara, incredintati tatalui meu (deci frati cu mine doar dupa tata). Nu s-a facut succesiune dupa decesul acestuia.
In 2006, a decedat si mama. Casa si terenul aferente au fost in grija noastra, a copiilor, de atunci pana acum si ele au fost bunuri comune ale tatalui si mamei mele.
Intrebaril mele sunt: 1) aceasta mostenire se supune vechiului Cod Civil?
2) In plus, daca deshidem succesiune la notar si facem partaj, va juca vreun rol faptul ca tatal a murit primul si mama ulterior? Sau se vor aplica regulile privind impartirea masei succesorale pur si simplu considerand moartea mamei ca data a deschiderii intregii mostenirii?
Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: mama, nascuta in iulie 1953, cu stagiu de cotizare de 29 ani 11 luni si 4 zile, s-a pensionat medical grad 2 in ianuarie 2001. Cf legii 19, ar trebui ca in ianuarie 2013 sa treaca in categoria de pensie limita de varsta. Aceasta noua categorie implica si recalcularea pensiei banuiesc. Daca aceasta va fi recalculata, acest lucru se va realiza cf legii 19, pe care s-a facut pensionarea sau cf legii noi a pensiilor?
Multumesc frumos pt raspuns!