avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea in cazul decesului succesiv al parintilor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea in cazul decesului succesiv al parintilor.

Buna ziua,

As dori si eu un sfat cu privire la o anumita problema.
Tatal meu a decedat in 1980. Cu mama era casatorit de 20 de ani si aveau 2 copii, plus 2 din o casatorie anterioara, incredintati tatalui meu (deci frati cu mine doar dupa tata). Nu s-a facut succesiune dupa decesul acestuia.
In 2006, a decedat si mama. Casa si terenul aferente au fost in grija noastra, a copiilor, de atunci pana acum si ele au fost bunuri comune ale tatalui si mamei mele.
Intrebaril mele sunt: 1) aceasta mostenire se supune vechiului Cod Civil?

2) In plus, daca deshidem succesiune la notar si facem partaj, va juca vreun rol faptul ca tatal a murit primul si mama ulterior? Sau se vor aplica regulile privind impartirea masei succesorale pur si simplu considerand moartea mamei ca data a deschiderii intregii mostenirii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:33, 6 Decembrie 2011
Mostenirea se dezbate dupa fiecare parinte decedat ( dupa vechiul cod).. la mostenirea tatalui participati toti copiii ( impartiti 3/4 din jumatatea tatalui , daca bunurile au fost comune), pe mama o mostenesc doar copiii ei.
In final, copii dupa mama vor avea fiecare cam 40% din tot, iar copiii dupa tata pana in 10% fiecare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tata Mulți Miky Mulți Miky Sunt singurul copil al decedatului.daca mama mai are doi copii dintr-o căsătorie anterioară .cât revine fiecaruia daca facem succesiunea ? (vezi toată discuția)
Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)