avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate WhiteRose1

Activitate WhiteRose1

Buna seara! Am o problema mai complicata si ma intreb daca ma poate lamuri cineva in legatura cu aceasta. In urma cu 10 ani sora mea a cumparat un apartament cu banii jos, aparent toate actele in regula. S-a decis recent sa vanda apartamentul unor persoane prin programul "Prima Casa", a scos copie dupa cadastru de la notara cu care a si cumparat apartamentul si a depus actele pentru verificare de catre banca. Am observat ca acest cadastru nu a fost facut bine, in sensul ca este "in oglinda" fata de planul real al apartamentului si are o debara care nu a existat in momentul cumpararii apartamentului. Sora mea nu s-a uitat pe cadastru cand a cumparat si contractul s-a facut pe baza cadastrului facut gresit.
Insa problema este alta. A depus actele pentru refacerea cadastrala si acum are un alt cumparator care i-a dat si avans pe apartament. A facut inca o declaratie pe proprie raspundere la notar in care a afirmat ca nu a cumparat imobilul cu acea debara si i s-a spus ca nu este valabila si ca va trebui sa se duca la Primarie pentru a cere autorizatie de demolare. Acum cadastrul este blocat pana la rezolvarea problemei, dar ma intrebam ce ar putea sa faca pentru a rezolva cat mai repede cu cadastrul? A cheltuit pana acum o groaza de bani si nici nu ar fi fost nevoie daca nu era pentru "Prima Casa" si in final nu este vina ei ca nu i s-a dat cadastrul cand a cumparat, a fost pastrat la arhiva lor si ea nu a avut nicio copie. In definitiv, cum ar fi mai bine, sa incerce sa anuleze refacerea cadastrului ( dar am inteles ca acum deja nu se mai poate) sau sa obtina autorizatie pentru constructie si sa puna acolo o debara ca sa poata sa fie real cadastrul?
La ritmul in care merg lucrurile in Romania, ma indoiesc ca ar putea sa incheie contractul de vanzare-cumparare mai repede de o luna, dar as vrea sa stiu care este calea cea mai rapida. Sper ca m-am facut inteleasa cat de cat intr-un post atat de lung, am scris in graba.
Avem in plan sa ne casatorim (eu si tatal copilului), dar deocamdata nu as vrea sa ma pripesc si totodata nici nu vreau sa ma complic atunci cand voi calatori, pentru ca voi avea domiciliul in alta tara, voi veni destul de frecvent in Romania si in cazul in care as dori sa ma intorc in tara respectiva, deci sa ies din Romania, as avea nevoie de procura de la el, desi eu ma intorc la domiciliul nostru. Am inteles ca problema s-ar pune doar in cazul in care as vrea sa plec din Romania cu cel mic (pentru ca va avea nationalitate romana), dar in rest voi putea sa calatoresc cu el fara acordul tatalui. Dupa casatorie nu se va mai pune problema, dar pana atunci nu as vrea sa "ma leg la cap daca nu ma doare", cum se zice.:) Multumesc pentru informatii.
Va multumesc pentru raspunsuri! As mai avea ceva nelamuriri...1.cat dureaza sa obtin acea hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului? si de asemenea 2. daca va avea loc o casatorie si as dori ca minorul sa ia si numele tatalui, schimba situatia cu ceva? Mai este valabila acea hotarare judecatoreasca in acel caz?
Imi cer scuze, dar sunt cam lipsita de informatii in ceea ce priveste sistemul judiciar in Romania. Multumesc inca o data.
Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care voi avea un copil in afara casatoriei si doresc sa preia numele meu de familie, de comun acord cu tatal care este de alta nationalitate; as putea sa parasesc Romania sau alta tara fara acordul scris al tatalui? Copilul va avea nationalitate romana, deci cred ca singura problema ar fi atunci cand doresc sa plec din Romania in strainatate, daca am inteles bine. Amandoi vrem sa fie trecut in certificatul de nastere ca si tata, dar nu as vrea sa intampin probleme atunci cand vom calatori doar eu si cel mic. Este posibil ca eu sa pot parasi tara cu cel mic fara acordul tatalui, daca copilul imi poarta numele si are si tata legal?