avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare cadastrala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare cadastrala

Buna seara! Am o problema mai complicata si ma intreb daca ma poate lamuri cineva in legatura cu aceasta. In urma cu 10 ani sora mea a cumparat un apartament cu banii jos, aparent toate actele in regula. S-a decis recent sa vanda apartamentul unor persoane prin programul "Prima Casa", a scos copie dupa cadastru de la notara cu care a si cumparat apartamentul si a depus actele pentru verificare de catre banca. Am observat ca acest cadastru nu a fost facut bine, in sensul ca este "in oglinda" fata de planul real al apartamentului si are o debara care nu a existat in momentul cumpararii apartamentului. Sora mea nu s-a uitat pe cadastru cand a cumparat si contractul s-a facut pe baza cadastrului facut gresit.
Insa problema este alta. A depus actele pentru refacerea cadastrala si acum are un alt cumparator care i-a dat si avans pe apartament. A facut inca o declaratie pe proprie raspundere la notar in care a afirmat ca nu a cumparat imobilul cu acea debara si i s-a spus ca nu este valabila si ca va trebui sa se duca la Primarie pentru a cere autorizatie de demolare. Acum cadastrul este blocat pana la rezolvarea problemei, dar ma intrebam ce ar putea sa faca pentru a rezolva cat mai repede cu cadastrul? A cheltuit pana acum o groaza de bani si nici nu ar fi fost nevoie daca nu era pentru "Prima Casa" si in final nu este vina ei ca nu i s-a dat cadastrul cand a cumparat, a fost pastrat la arhiva lor si ea nu a avut nicio copie. In definitiv, cum ar fi mai bine, sa incerce sa anuleze refacerea cadastrului ( dar am inteles ca acum deja nu se mai poate) sau sa obtina autorizatie pentru constructie si sa puna acolo o debara ca sa poata sa fie real cadastrul?
La ritmul in care merg lucrurile in Romania, ma indoiesc ca ar putea sa incheie contractul de vanzare-cumparare mai repede de o luna, dar as vrea sa stiu care este calea cea mai rapida. Sper ca m-am facut inteleasa cat de cat intr-un post atat de lung, am scris in graba.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 08:33, 2 Aprilie 2011
Solicitati audienta la registratorul sef al OCPI responsabil ,care va poate preciza variantele de solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare pereti despartitori debara si camara Vicky F Vicky F Buna ziua, As dori sa expun si eu o situatie in speranta ca ma veti sfatui ce sa fac. Parintii mei au inchiriat apartamentul lor din Bucuresti aceleasi ... (vezi toată discuția)
Cadastru dupa modificare apartament ang671 ang671 buna ziua,eu am o problema legata de cadastru. mi s-a respins dosarul pe motiv ca in apartamentul meu s-a spart un perete din bca care despartea bucataria de ... (vezi toată discuția)
Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)