Buna seara! Am o problema mai complicata si ma intreb daca ma poate lamuri cineva in legatura cu aceasta. In urma cu 10 ani sora mea a cumparat un apartament cu banii jos, aparent toate actele in regula. S-a decis recent sa vanda apartamentul unor persoane prin programul "Prima Casa", a scos copie dupa cadastru de la notara cu care a si cumparat apartamentul si a depus actele pentru verificare de catre banca. Am observat ca acest cadastru nu a fost facut bine, in sensul ca este "in oglinda" fata de planul real al apartamentului si are o debara care nu a existat in momentul cumpararii apartamentului. Sora mea nu s-a uitat pe cadastru cand a cumparat si contractul s-a facut pe baza cadastrului facut gresit.
Insa problema este alta. A depus actele pentru refacerea cadastrala si acum are un alt cumparator care i-a dat si avans pe apartament. A facut inca o declaratie pe proprie raspundere la notar in care a afirmat ca nu a cumparat imobilul cu acea debara si i s-a spus ca nu este valabila si ca va trebui sa se duca la Primarie pentru a cere autorizatie de demolare. Acum cadastrul este blocat pana la rezolvarea problemei, dar ma intrebam ce ar putea sa faca pentru a rezolva cat mai repede cu cadastrul? A cheltuit pana acum o groaza de bani si nici nu ar fi fost nevoie daca nu era pentru "Prima Casa" si in final nu este vina ei ca nu i s-a dat cadastrul cand a cumparat, a fost pastrat la arhiva lor si ea nu a avut nicio copie. In definitiv, cum ar fi mai bine, sa incerce sa anuleze refacerea cadastrului ( dar am inteles ca acum deja nu se mai poate) sau sa obtina autorizatie pentru constructie si sa puna acolo o debara ca sa poata sa fie real cadastrul?
La ritmul in care merg lucrurile in Romania, ma indoiesc ca ar putea sa incheie contractul de vanzare-cumparare mai repede de o luna, dar as vrea sa stiu care este calea cea mai rapida. Sper ca m-am facut inteleasa cat de cat intr-un post atat de lung, am scris in graba.