avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cu modificari prin prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cu modificari prin prima casa

vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din sufragerie in balcon a fost zidita cu bca,un geam care dadea din bucatarie in balcon a fost spart peretele de jos si transformat in usa, daramata o debara, wc-ul de serviciu transformat in debara(nu mai exsta instalatia sanitara), intrebare: sa spunem ca banca este de acord si imi acorda creditul, cum trebuie sa procedez apoi pentru a intra in legalitate? voi avea ceva de suferit?
Cel mai recent răspuns: Emilian Ion , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:46, 27 Iulie 2021
nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modificarile descrise trebuiau facute cu autorizatie de constructie.

Evaluatorul nu va face un raport de evaluare "pozitiv" daca realitatea nu corespunde cu schita cadastrala iar banca nu va acorda creditul.

Trebuie ca actual proprietar sa actualizeze cadastrul si apoi veti putea cumpara.
Si cum modificarile au fost facute cel mai probabil fara autorizatie situatia cam prezinta "umflaturi" iar actualizarea cadastrului va fi dificil de facut atat de catre actualul proprietar cat si de viitorul proprietar.
Daca apartamentul nu ar fi achiztionat prin credit ci cu banii jos, modificarile nu ar reprezenta un impediment in vanzarea apartamentului, urmand ca viitorul proprietar sa isi bata capul cu cadastrul in cazul ar dori sa vanda.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vanzatorul trebuie sa desfasoare demersuri pentru intrare in legalitate,respectiv sa realizeze proiect tehnic,autorizatie demolare,autorizatie constructie,certificat urbanism
Copii ale documentelor trebuiesc depuse la asociatia de proprietari pentru carte tehnica a imobilului si la registrul national de intabulare a proprietatilor
Buna ziua,
Pentru a intra in legalitate trebuie:
- sa luati legatura cu un inginer cadastrist pentru realiza cadastrul apartamentului conform cu realitatea
- expertiza MLPAT pentru modificarile interioare
- megeti la primarie si obtineti un certificat de edificare/adeverinta de modificari interioare nestructurale
Cu adeverinta/edificarea si releveul actualizat se modifica releveul la Oficiul de Cadastru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara autorizatii. pot fi trecute in releveu? gogeamitu gogeamitu Buna ziua. Am vizitat recent un apartament foarte frumos pe care am vrea sa-l cumparam prin credit ipotecar. Proprietarul are unele modificari facute in ... (vezi toată discuția)
Salut, care sunt riscurile achizitionarii unui apartament in ... calin014 calin014 Salut, Care sunt riscurile achizitionarii unui apartament in care au fost facute modificari ce nu sunt in cadastru? Proprietarul are autorizatie de ... (vezi toată discuția)