avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificari apartament fara autorizatii. Pot fi trecute ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificari apartament fara autorizatii. Pot fi trecute in releveu?

Buna ziua.
Am vizitat recent un apartament foarte frumos pe care am vrea sa-l cumparam prin credit ipotecar. Proprietarul are unele modificari facute in apartament (zid daramat intre doua camere, un balcon desfiintat, unul infiintat) care nu sunt trecute in releveul casei. Releveul este facut acum 8 ani, iar modificarile sunt facute in ultimii 2-3 ani. Problema este ca proprietarul nu are autorizatii pentru modificarile facute. Iar noi nu putem sa incepem demersurile pentru credit in aceste conditii. in primul rand ca cel mai probabil vom avea probleme cu evaluatorul bancii, iar in al doilea rand nu am vrea sa "mostenim" ca noi proprietari aceste probleme cu autorizatiile. El zice ca va scoate un nou releveul ca sa corespunda cu realitatea prezenta. Intrebarea este: se poate sa ii fie eliberat un releveu fara actualizat fara sa aiba acele autorizatii? Si daca da, acest releveu poate acoperi dpdv juridic lipsa acelor autorizatii?
Va multumesc anticipat pentru orice fel de lamurire
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:11, 18 Aprilie 2014
Este obligatoriu necesar parcurgerea procedurii proiect tehnic,autorizatie demolare,
autorizatie constructie,certificat de urbanism
Documentele se noteaza la OCPI,cartea tehnica a condominiului
gogeamitu a scris:


El zice ca va scoate un nou releveul ca sa corespunda cu realitatea prezenta. Intrebarea este: se poate sa ii fie eliberat un releveu fara actualizat fara sa aiba acele autorizatii? Si daca da, acest releveu poate acoperi dpdv juridic lipsa acelor autorizatii?


Depinde ce intelegeti prin "releveul" apartamentului. Este cumva releveul vizat de OCPI(cadastrul)?
Nici un "cadastrist" nu va face modificari ale cadastrului(releveului) apartamentului, in lipsa unei autorizatii de construire.
Numai daca apartamentul nu este inca intabulat si cadastrat se poate face releveul in configuratia actuala.

Cu o documentaie cadstrala la zi se poate cere la OCPI - carte funciara - operatiuni de actualizare date.
Dupa avizarea documentatiei noi obtineti noul extras de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru ... Evapop Evapop Buna ziua, Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru care am extras de carte funciara si intabulare (unic proprietar) este necesara si releveul ... (vezi toată discuția)