avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartamentul nu este ca in cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartamentul nu este ca in cadastru


Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si hol spart; in cadastru apare zid.2.are debaraua desfiintata.3.are bucataria mutata pe balcon si s-a zidit o usa care dadea in balcon). Evaluatorul a trecut cu vederea aceste lucruri insa eu nu sunt de acord.Ce pot face? Mentionez ca vanzatorul nu are nicio autorizatie de demolare.
Cel mai recent răspuns: Emilian Ion , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:41, 27 Iulie 2021
Buna ziua, de regula inainte de a fi semnat contractul, evaluatorul este obligat sa instiinteze banca cu privire la modificarile interioare care nu se regasesc in cadastru imobilului; banca la randul ei va instiinta viitorul cumparator; Unele banci accepta doar un releveu actualizat semnat de un inginer cadastrist pe cand unele nu aproba pana nu se intra in legalitate prin expertiza si si actualizare schita cadastrala la Oficiu de Cadastru. Probabil daca ati apucat sa semnati contractul va fi mai greu de renuntat insa nu imposibil.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara autorizatii. pot fi trecute in releveu? gogeamitu gogeamitu Buna ziua. Am vizitat recent un apartament foarte frumos pe care am vrea sa-l cumparam prin credit ipotecar. Proprietarul are unele modificari facute in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu modificari prin credit ipotecar Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, Am demarat procesul pentru cumpararea unui apartament cu 3 camere prin credit ipotecar. Am semnat antecontract si am depus toate actele la ... (vezi toată discuția)