avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua, Pentru vanzarea unei case (cu terenul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua, Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru ...

Buna ziua,

Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru care am extras de carte funciara si intabulare (unic proprietar) este necesara si releveul casei sau este suficient doar planul de amplasament si delimitare al imobilului?

inteleg ca acum cativa ani s-a modificat legea si la intabulare nu mai este obligatoriu si releveul casei....totusi mi-a fost cerut de notar. Pentru certificatul energetic inteleg ca nu trebuie releveu si cel care-l elibereaza poate face propriile masuratori. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 05:33, 9 Octombrie 2020
Pentru vanzarea imobilului este suficienta documentatia cadastrala care este inregistrata la OCPI, indiferent daca include sau nu releveul casei.
Multumesc pentru raspuns. Sunt un pic confuza, imi puteti spune, va rog, daca gasesc undeva vreo prevedere legala care sa specifice asta?

Cel care mi-a facut cadastrul spune ca pentru vanzarea casei (cu terenul aferent) este suficienta documentatia cadastrala inregistrata la OCPI (care include doar planul de amplasament fara releveul casei), dar totusi 2 notari (din Bucuresti) mi-au cerut si releveul casei. Alte masurari...alt timp pierdut....
Ce-i drept am gasit alti 2 notari (in alta localitate ) care au zis ca nu e necesar acest releveu. Dar nu ar trebui sa spuna toti notarii la fel?? Cumparatorul nu va cumpara prin credit ipotecar.
Nu stiu de vreo prevedere legala care sa specifice ceea ce v-am spus mai sus dar sunt destul de sigur ca nu exista vreo prevedere legala care sa specifice contrariul, respectiv faptul ca documentatia cadastrala trebuie actualizata daca nu cuprinde un releveu. Prin urmare, ar trebui sa solicitati celor doi notari din Bucuresti care v-au cerut releveul norma legala pe care se bazeaza.
Cata vreme documentatia a fost avizata favorabil de OCPI asta inseamna ca la momentul intocmirii ei ea respecta toate normele in vigoare pentru a fi inregistrata. Nu exista obligatia actualizarii documentatiei pentru incheierea unui act de dispozitie.
Va recomand sa apelati la unul din cei doi notari care nu v-au cerut releveul, cata vreme cumparatorul a inspectat constructia si este de acord sa o cumpere fara sa solicite un releveu. Cumparatorul este liber sa isi actualizeze documentatia cadstrala dupa incheierea contractului de vanzare.
Pentru vanzarea casei si terenul aferent este imperios necesar sa fie trecuta in cartea funciara casa in componenta ei , iarla notar se prezinta si certificatul de atestare fiscala cu impozitul real pe constructie in componenta ei .
ACEASTA INSEAMNA CA ESTE NECESAR SA SE CUNOASCA EXACT SUPRAFATA CONSTRUIT SI SUPRAFATA UTILA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Problema schimbare tarla Panciu Panciu Buna ziua, Am urmatoarea problema: doresc sa vand un teren dobandit in urma cu 15 ani, prin act de partaj. In perioada aceea, terenul apartinea de comuna X ... (vezi toată discuția)