avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate.
Am luat de la cel care mi-a facut cadastru actele. Acum mai trebuie sa merg cu acele acte undeva ? Sau astept pana gasesc cumparatorul si merg atunci la notar cu actele de dezmembrare si proprietate?


Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: juventinio , utilizator 15:15, 31 Martie 2016
Pai daca aveti toata documentatia inregistrata si la Oficiul de cadastru, unde vreti sa mai mergeti?
Buna ziua,

Dupa ce ati obtinut documentatia cadastrala in vederea dezmembrarii trebuie sa va duceti la un birou notarial cu urmatoarele acte:
 Actele de proprietate asupra bunului imobil ce face obiectul dezmembrarii (titlu de proprietate , contract vanzare-cumparare, contract de donatie, contract de schimb, certificat de mostenitor, contract de construire si imprumut etc.) in original si copie.
 Actele de identitate ale partilor, in original si copie.
 Certificatul fiscal pe numele proprietarului, din care sa rezulte ca este in evidenta Primariei cu imobilul ce face obiectul tranzactiei si ca nu are datorii (impozit pe cladire sau teren, taxa salubritate, amenzi auto etc.).
NOTA: Certificatul fiscal se va elibera de catre Agentia Fiscala, de care apartine imobilul; se va solicita in mod expres eliberarea certificatului pentru tipul de act notarial solicitat.
ATENTIE!!! Certificatul fiscal este valabil pana la sfarsitul lunii in curs.
 Documentatia cadastrala a bunului imobil (Fisa bunului imobil si planul de amplasament, respectiv planul Releveu).
 Certificat de urbanism in vederea dezmembrarii/alipirii.

Daca terenul dvs. a fost intabulat in cartea funciara este bine sa aveti la dvs si incheierea de intabulare emisa de Cartea funciara.

Atentie termenul in care puteti folosi numar cadastral indicat pe documentatia cadastrala intocmita in vederea dezmembrarii este de un an de la data acordarii.

O zi buna.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
iceflower, utilizator
Aveti 2 variante. Realizarea documentatiei cadastrale nu inseamna si dezmembrarea efectiva a terenului.
Actul de dezmembrare, facut la notar pe baza acelei documentatii cadastrale (propunere de dezmembrare) constituie dezmembrarea efectiva.
Actul de dezmembrare se poate face fie separat, si veti deveni proprietarul a 2 terenuri (respectiv loturile dezmembrate), fie odata cu actul de vanzare-cumparare.
La Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru intabulare!
...notarul are obligatia legala sa realizeze intabularea...

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru ... Evapop Evapop Buna ziua, Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru care am extras de carte funciara si intabulare (unic proprietar) este necesara si releveul ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)