avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate.
Am luat de la cel care mi-a facut cadastru actele. Acum mai trebuie sa merg cu acele acte undeva ? Sau astept pana gasesc cumparatorul si merg atunci la notar cu actele de dezmembrare si proprietate?


Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: juventinio , utilizator 15:15, 31 Martie 2016
Cadastrasul executa documentatia doar din pct de vedere tehnic. La notar trebuie sa mergeti sa finalizeze documentatia.Cat despre acte #-o e tara lu' Papura Voda difera de la regiun
 Actele de proprietate asupra bunului imobil ce face obiectul dezmembrarii (titlu de proprietate , contract vanzare-cumparare, contract de donatie, contract de schimb, certificat de mostenitor, contract de construire si imprumut etc.) in original si copie.
Din cate stiu eu dezlipirea se face numai dupa ce terenul este inscris in CF deci asta presupune ca aveti extras de CF .
 Documentatia cadastrala a bunului imobil (Fisa bunului imobil si planul de amplasament, respectiv planul Releveu).
Releveu doar daca este cazul respectiv daca c-tia face obiectul unor sarcini, sau are mai multi proprietari sau la cererea proprietarului.Eu cred ca in cazul d-voastra nu este necesar.

Finalizati documentatia inainte sa se schimbe vre-o lege si sa devina mai greu de finalizat. (Termen de max. 1 an)
Buna ziua. Imi puteti spune de ce OCPI Ilfov dispune ca un imobil nou, cu numar cadastral, inscris in cartea funciara, avand 2 propietari (sot si sotie) in cota 1/1/ sub B.8, sa fie intabulat cu drept de propietare in cota 1/1 asupra A1.1 doar in favoarea sotului ( sub B.9) ? De ce nu o face pentru ambii soti ? Este normal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru ... Evapop Evapop Buna ziua, Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru care am extras de carte funciara si intabulare (unic proprietar) este necesara si releveul ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)