avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, Care sunt riscurile achizitionarii unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, Care sunt riscurile achizitionarii unui apartament in ...

Salut,

Care sunt riscurile achizitionarii unui apartament in care au fost facute modificari ce nu sunt in cadastru?
Proprietarul are autorizatie de construire(din 2010, ma gandesc ca expira) dar receptia si actualizarea cadastrului nu au fost facute. Este dispus sa faca expertiza MLPAT inainte de semnarea contractului.

Cat de riscant/frustrant ar fi sa ma ocup eu de actualizarea cadastrului dupa achizitionare?

Care ar fi riscul daca nu se actualizeaza cadastrul? Pentru revanzare, din ce inteleg toate bancile acepta expertiza mlpat pentru credit (mai putin brd care vrea cadastru ok), dar asta nu e o garantie ca peste 10 ani va fi la fel.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:40, 12 Octombrie 2021
Daca nu a fost facuta receptia si dvs cumparati fara actualizarea cadastrului veti fi nevoit sa obtineti o noua autorizatie, ca si cum va apucati sa construiti dvs, ceea ce presupune un efort birocratic.
Nu cred ca toate bancile accepta expertiza fara cadastru actualizat, ba din contra, nici o banca nu accepta ca la evaluarea imobilului cadastrul sa nu corespunda cu realitatea din teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compartimentare casa schimbată total Nick9n Nick9n Bună ziua. Am găsit o casă de cumpărat, însă compartimentarea casei, potrivit documentelor de la intabulare, nu corespund cu ce am văzut la fața ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! atunci cand vrei sa cumperi o propietate prin credit ... Alexandra.120289 Alexandra.120289 Buna ziua! Atunci cand vrei sa cumperi o propietate prin credit bancar si banca solicita expertiza MLPAT, cine plateste taxa de expertiza, vanzatorul sau ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)